Jangan Takut Derma Darah Sebab…

1/10/2012 01:44:00 PTG , 11 Comments

 

Salam semua,

Alhamdulillah baru je  selesai tadi Derma Darah dekat opis ni.. kebetulan Pusat Darah Negara ada buat kempen derma darah dekat opis ari.. jadi ambillah peluang menderma sekalikan..

Rasanya ni kali ke-3 kot aku menderma sepanjang hidup aku… tak banyak kali macam orang lain..

Kenapa korang takut derma darah ye? tu persoalan yang selalu bermain dalam fikiran kitakan.

Sakit ke? oklah jawapan tu korang boleh tengok dalam beberapa slide yang sempat aku ambil tadi semasa penerangan kempen derma darah ni.

derma darah pdn 1

derma darah pdn 2

derma darah pdn 3

derma darah pdn 4

derma darah pdn 5

derma darah pdn 6

derma darah pdn 7

derma darah pdn 8

derma darah pdn 9

derma darah pdn 10

Jom kita tengok apa faedah-faedah menderma darah?

derma darah pdn 12

derma darah pdn 13

 

Setelah habis penerangan tadi.. so lebih kurang 30 staff telah memulakan sesi menderma darah.. jom layan sedikit gambar semasa proses derma darah tadi.

 derma darah pdn 15

derma darah pdn 16 derma darah pdn 17

Jadi apa tunggu lagi…….

derma darah pdn 14

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

11 ulasan:

  1. tak tunggu syang pun,nak derma juga...

    BalasPadam
  2. @malarang : betul ke kak sumi kata syg tak boleh derma darah dalam masa ni.. huhu

    BalasPadam
  3. tahniah menjadi seorang penderma darah hihi saya takut kena cucuk jarum hihi...(^_^)

    BalasPadam
  4. Alam aku tak derma darah.. kalau selalu derma kat hospital kerajaan ikut buku merah tue.. boleh laa dapat benefit sedikit sebanyak... betul tak?

    BalasPadam
  5. aku suka tengok darah. hehe..

    BalasPadam
  6. darah aku mahal.. darah O.. hehehe

    BalasPadam
  7. memang bagus derma darah sebab kalu tak derma pun sel darah merah tu akan mati gak(aku tak tahu istilah sainsnyer) baik kita bagi kat orang yang perlu..membantu menyelamatkan nyawa..mari ramai2 derma darah..

    BalasPadam
  8. betul la bro...skang nie PUSAT DARAH NEGARA kekurangan stok darah.....sebab tu diorang tengah aktif buat kempen derma darah nie

    BalasPadam
  9. @misz_eyza : takda apa dengan jarum tu..sakit lagi kena gigit lipan..hehehe

    @Fazrol : betul bro..

    @titan : wah jgn jadi drakula sudahlah.. hehehe

    @Kid : wah darah hang sama dengan mak & wife aku.. orang kaya darah ni.. hehehe

    @Sarah : betul2 tadi dalam penerangan tu pon dia cakap macam tu juga.. kalau derma darah ni lagi cepat sel darah merah tu diganti baru..

    @Hazman : tulah hope ramailah yang dapat membantu org yg perlukan darah ni..

    BalasPadam
  10. Takut tu tak la takut...tapi dah test dah ...darah saya tak sesuai untuk didermakan....

    BalasPadam
  11. Where are you exactly? Second Harvest is all over and a great organization-well run, helps lots of people, and easy to volunteer for them.Thanks..

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..