Golden Churn Ada DNA Babi | Mentega Untuk Membuat Kek Lapis Sarawak

8/04/2011 11:35:00 PG , , 6 Comments

 

Salam ramadan semua,

Tadi pagi aku ada dengan berita berkaitan satu kilang membuat Kek Lapis Sarawak di Sarawak dikehendaki menyamak semua peralatan yang digunakan untuk membuat Kek Lapis Sarawak kerana dikatakan menggunakan Mentega Golden Churn keluaran New Zealand didapati ada DNA Babi.

kek lapis sarawak

Menguatkan lagi berita tersebut dengan keratan akhbar Berita Harian keluaran 3-8-2011.

Golden Churn DNA Babi

golden-churn

Golden Churn 1 Golden Churn 2

Adakah mentega ini yang dimaksudkan.. kalau tidak silap aku dulu masa aku kecik2 time mak aku buat kuih raya macam pernah aku tengok mak aku guna mentega ni.. MasyAllah.. kami tak tahu pon yang mentega ni ada DNA Babi.

So berhati-hatilah ye sekarang.. kalau boleh elakkan menggunakan mentega ini untuk membuat kuih-kuih raya.

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

6 ulasan:

  1. tengok juga dalam berita semalam tapi kalau gambar yg mcm ditunjukkan tue rasa macam penah tgk jer kat sini

    BalasPadam
  2. pakai mentega lain aje lah... aduuii.. banyak sangat yang campur babi nih.. bagus sgt ke? huhuhu

    BalasPadam
  3. @far_east : memang rasanya ada kot dekat pasaran kita ni.. sebab dulu mak macam pernah guna mentega ni..

    @Kid : aku pon risaulah nak makan kek lapis macam ni.. dah lah member aku baru balik dari sarawak bagi kek lapis ni.. dah was2 nak makan atau tidak

    BalasPadam
  4. patutlah sedap kemain..hahaha..dh terlepas makan..mase tue xth...

    BalasPadam
  5. alamak memang suka makan kek lapis ni

    BalasPadam
  6. @zura :kalau tak tahu takpe.. dimaafkan. tapi kalau dah tahu kena hati2.. kalau nak buat kek lapis pastikan tak guna mentega ni

    @Sharinginfoz : samalah kita bro.. berapa kilo DNA B*B* kita makan pon dah tak tahulah.. huhu

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..