SKMM Keluarkan Arahan Sekat WebSite Download

6/09/2011 06:31:00 PG , 17 Comments

 

Salam semua,

Nampaknya berita yang aku baca di FB Oh! Media tadi membuatkan kaki-kaki download di Malaysia ni akan panas punggung.

Mana tidaknya berita tersebut menyatakan bahawa pihak SKMM telah meminta semua penyedia internet di Malaysia untuk menghalang akses ke website-website download.

oh media - skmm Kredit Rujuk FB Oh! Media

Kepada kaki download tegar apa pandangan korang jika benar-benar perkara ini dilaksanakan.. adakah anda SETUJU @ TIDAK SETUJU dengan perlaksanaan ini?

** Kalau Youtube kena sekat dekat malaysia rasa-rasanya macam mana ye?

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

17 ulasan:

  1. Letih la cenggini kita dah bayar bil untuk internet tapi semakin banyak pulak benda yang kita tak boleh akses....Kalau begitu diorang kena buat pelarasan balik tentang kadar bayaran penggunaan internet kat malaysia nie.....

    BalasPadam
  2. @hazman : aku rasa ada baiknya dia orang sekat dulu laman web porno dari sekat website yg sediakan perkhidmatan download.. kalau macam ni bukan setakat movie tak boleh download.. software2 pon tak boleh jugalah..

    BalasPadam
  3. susah la kalo dah tak boleh nk download pasni...sekat website utk download...tp website lucah yg makin melambak2 tu takde pulak diorg nk sekat...

    BalasPadam
  4. @cik panadol : tulah pasalnya.. see n wait jelah.. jgn dia sekat blog ni sudahlah.. hehehe

    BalasPadam
  5. pa la yg depa nie pk..sekat la yg patut sekat..sekat web lucah..hairan2..
    My latest entry Jawatan Kosong Di Tenaga Nasional Berhad (TNB)

    BalasPadam
  6. tak blh le nak download2 ya nanti

    BalasPadam
  7. oh tidak...x best la camtu...betul.baik sekat porn web.(ayat kaki download ;p)

    BalasPadam
  8. tu website download2 eh.. sebab terlampau banyak download kut atau atas sebab2 keselamatan, SKMM ni bertindak atas laporan..

    semalam ada sorang customer streamyx call nak suruh release web porn.. hahahaa.. dia boleh akses pakai broadband tapi streamyx tak lepas.. ekekeke.. lawak aje dia malu2 cakap.. hahahaaa.. macam2

    BalasPadam
  9. @kid : macam tu pon ada juga yg request ke?.. hahaha..

    BalasPadam
  10. rsnya makin x wajar. sbb bil 2 kita byr.. lgpun bkn sng nk cri kedai yg ade cite yg kita nak.. haih2.. mesti kes cetak rompak..

    BalasPadam
  11. well mini macaws can tend to be nippy sometimes sun conures are soo sweet and playful and love to cuddle amazons are noisy but very sweet to , the blue crown and sun conure you could but make sure they no eachother though and its a very big cage lk u said

    BalasPadam
  12. the blue crown and sun conure you could but make sure they no eachother though and its a very big cage lk u said

    BalasPadam
  13. awesome team for well done work.

    BalasPadam
  14. Beautiful villas. This is the rite place for enjoyment.

    BalasPadam
  15. Hire a programmer in the UK or remote from India.If you are looking to hire an offshore software developer then you are in the right place. We specialize in supplying full and part time programmers to onshore companies in the UK and beyond.

    BalasPadam
  16. The world is getting smaller and technology makes it possible for businesses both large and small to use virtual assistants to streamline their organizations.

    BalasPadam
  17. Thanks, some great data here keep up the good work. I actually allow for a more creative comment as I'm a bit out of my depth but I will be checking back here for further updates.

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..