Kenali Komputer Anda Jantan atau Betina

10/08/2010 08:15:00 PG , 1 Comments

Salam pagi semua, pagi2 masuk keje ni aku nak korang check semua komputer @ laptop yang korang ada tu cuba tengok jantan atau betina.

Jantan @ betina?.. dah gila ke nak check kelamin komputer pulak... hahaha tentu tu yang korang cakap bila baca entri aku ni.. ok aku nak kau buktikan kejantanan atau kebetinaan komputer korang tu.

Dekat bawah ni kaedah untuk check kelamin komputer korang

1. Buka notepad dan paste ayat ini dalam notepad:

CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"you know me, thank you"

2. Selepas itu tekan save. Ubah save as type kepada All Files (pastikan korang save di desktop supaya senang nak cari/buka nanti).

Save as = you know me.vbs

3. Close notepad apabila habis save. Then double click file tadi (you know me.vbs) dan akan dengar suara "you know me"

Cuba korang dengar betul2 suara "you know me" tu .... suara lelaki ke perempuan? Kalau korang dengar lelaki maknanya komputer @ laptop korang tu jantan dan begitu le sebaliknya....

harap korang enjoy pagi-pagi ni.. gelak sampai pecah perut tau.. hehehe

online counter

Tagged as : Kaedah mengenali jantina komputer anda

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

1 ulasan:

  1. hihi....belum buat lagi saye dah tergelak.....
    rase cam teruje lak nak cube...hihi......
    fallow k...

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..