Bonus Untuk Penjawat Awam

10/16/2010 07:47:00 PG , , 4 Comments



Salam,

Semalam pembentangan baget 2011 dah diumumkan oleh Perdana Menteri dan pelbagai insentif diberikan kepada rakyat.

Ada yang senyum dan tak kurang juga ada yang masih merunggut.. pasal apa nak merungut? apa lagi kalau bukan pasal bonus.

PM menggumumkan pemberian bonus akan diberikan kepada semua penjawat awam sebanyak RM500 dan akan dibayar pada bulan Disember ini. Rata-rata respone rakan2 aku yang dalam penjawat awam ni kata kerajaan kedekut sebab bagi sikit sangat.. bagi aku bersyukurlah sebab PM nak bagi juga RM500.. aku yang koje swasta ni dapat juga dapat dengar je.. huhuhu.

komen dekat bawah ni dipetik dari blog sahabat aku papankekunci


"Coment dari penjawat awam"

Apa pon kepada penjawat awam yang dapat bonus hujung tahun ni.. gunakanlah sebaik-baiknya bonus tu.. sebab zaman sekarang nilai RM500 taklah besar sangat jika dibandingkan dengan kos sarahidup rakyat dizaman sekarang ni.

Ringkasan Pembentangan bajet 2011 boleh rujuk Blog Sharinginfoz

p/s: bersyukur dengan apa yang ada.. jangan lupa ucap Alhamdulillah..

online counter

Tagged as : Kakitangan awam dapat bonus lagi

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

4 ulasan:

  1. RM500 rasanya dah ok sebab masa raya dah dapat RM500 so jumlahnya RM1,000, pesara pun dapat juga kan, termasuk pegawai kontrak. anyway for me OK le kepada yang dapat sebab swasta mana ada.

    Thanks for linking to my site

    BalasPadam
  2. masalahnya servis tax naik, fuhhh

    BalasPadam
  3. betul tu syukur...kami d swasta tolong tengok je..huhu

    BalasPadam
  4. itu kira pautu la rm500, berpa byk pejawat awam ada kat malaysia nie... dapat byk mau miskin kerajaan malaysia nie.. wakekekekek

    any way kira syukur alhamdulillah la dapat juga, mcm kami kija swasta nie dapat tengok saja laaa...

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..