Video 20 Kali Sebatan Tanpa Henti

5/11/2010 01:59:00 PTG 0 Comments

Apa yang aku nak kongsikan disini adalah sebagai renungan dan pengajaran kepada penjenayah2 dekat negara kita yang tak serik2 buat jenayah.

Aku baru je habis tengok video hukuman sebat ni yang di buat sebanyak 20 kali sebatan tanpa henti. bayangkan ni baru hukuman di dunia macam mana rasanya hukuman di akhirat nanti. Nauzubillahiminzaliq, moga kita semua dijauhkan dari seksa neraka ni.

Apa yang aku paparkan bukan untuk menakutkan aku mengaibkan seseorang, hanya sekadar tanamkan keinsafan dalam diri jangan sesekali nak buat jenayah dekat dunia ni.

Kenapa semakin ramai orang buat jenayah walaupun macam2 undang2 diwujudkan di negara kita ni. jawabnya semua orang dekat negara kita tak takut undang kita sendiri sbb kekadang hukumannya denda sahaja. yang berdua akan cakap no problem i pay.. yang tak berduit duduk dalamlah.

Kenapa masih taknak jalankan undang2 yang terkandung dalam Al-Quran, contoh kalau mencuri hukumnya potong tangan setelah sabit kesalahan dengan cukup saksi dan bukti. kenapa kita takut melaksanakannya? adakah kita takut dekat negara kita ni semua orang nanti takda tangan?

Aku bukan pemerintah, yang patut jawab soalan aku ni sapa yang menjadi ketua kepada negara kita ni. dialah yang akan dipertanggungjawabkan nanti.. sendiri jawablah..Tonton sama2 video dibawah:-

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

0 ulasan:

Jangan segan-segan bagi komen ye..