Mampukah Kita Menjulang Piala Thomas Tahun ini?

5/12/2010 10:48:00 PTG 2 Comments


Kalau korang nak tahu time aku buat entri ni, aku tengah tengok pemain2 negara kita tengah bertarung dalam merebut piala Thomas yang sudah lama kita tak pegang ni.

Last sekali kita menjulang piala Thomas ni pada tahun 1992 iaitu ketika Malaysia menentang Indonesia dengan keputusan 3-2.

Negara kita pernah menjulang 5 kali kejuaran iaitu tahun 1949, 1952, 1955, 1967 dan 1992. Adakah tahun 2010 sekali lagi kita mengulangi sejarah kejuaraan kita pada tahun 1992 yang mana setelah 18 tahun kita lepaskan jatuh ketangan negara lain.

Pemain penentu yang sedang bermain sekarang adalah Hafiz Hashim yang mana mendukung harapan yang besar untuk membawa malaysia bermain ke separuh akhir menentang china.

Doa dari seluruh rakyat Malaysia untuk pemain harapan negara Hafiz Hashim.

MALAYSIA BOLEH !!!

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

2 ulasan:

  1. Malaysia boleh. Bangga ngn persembahan Hafiz Hasyim. Bajet dia akan kecewakan kita, namun bak kate omputih "Every Cloud Has A Silver Lining". hehehe =)

    BalasPadam
  2. Jgn lupa saksikan hari ni perlawahan separuh akhir china- malaysia.. pastikan kita ke final

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..