Smartphone Masuk Wad ICU

11/11/2013 03:04:00 PTG 3 Comments

 

Nampaknya semingu ni tak dapatlah nak layan candy crush dekat phone.. phone sekarang dah masuk wad ICU.. sakitnya macam sikit je.. tapi kata orang selagi ada warranty tu ada baiknya hantar je ke service center.

Samsung Galaxy Note Problem 1

Sakit phone ni cuma pada cameranya sahaja.. masalah pada focus.. kalau nak capture gambar yang ada tulisan semua nampak kabur.. kalau sebelum ni tulisan halus macam mana pun still boleh capture dengan jelas.. sekarang seolah-olah auto focus tak berfungsi.

Langkah awal aku dah buat dengan format semula dengan reset balik phone ni.. tapi tak berjaya juga.. bila aku check warranty ada lagi rupanya jaminan sampai 27hb november ni.. kurang lagi 2 minggu rasanya.. selamat masa aku beli dulu dapat warranty 2 tahun.. kalau tak confirm dah kena bayar punya..

Samsung Galaxy Note Problem 2

Harap-harap lepas keluar wad nanti. fungsi kamera tu dapat seperti sediakala semula.. kalau tak.. mungkin nak kena jual lelong kot.. hehehe.. ada yang minat tak?

Bercuti dari bersmartphone seminggu….. :-(

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

3 ulasan:

  1. hoho..sudah masuk icu kahh..

    BalasPadam
  2. Petanda suruh wifey hadiahkan yang baru tu bro..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe.. ada betulnya juga tu bro.. tapi takpelah pakai jelah apa yg ada dulu.. hehehe

      Padam

Jangan segan-segan bagi komen ye..