Alhamdulillah Smartphone Dah Keluar Wad ICU

11/18/2013 08:00:00 PG , 8 Comments

 

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,

Setelah seminggu smartphone masuk wad ICU.. akhirnya semalam smartphone telah kembali semula ditangan.. alhamdulillah semuanya masalah dah diselesaikan.. punca kerosakan dikenal pasti dari cameranya.. camera belakang telah ditukar yang baru selepas focus tidak berfungsi sebelumnya..

Samsung Service Center Lowyat

Disebabkan masih ada jaminan sehingga hujung bulan ni.. so tiada sebarang charge dikenakan.. so lepas ni kalau rosak dah kena charge lah ye gamatnya.. sempat tanya tadi kalau tukar camera baru ni.. tanpa warranty berapa kosnya.. menurut staff samsung tu.. dalam RM1xx juga kosnya..

20131111_125546

Hasil dari camera sebelum ditukar yang baru.. focus tidak berfungsi.. menjadikan semua huruf kabur.

20131117_210229

hasil selepas camera ditukar yang baru.. baru jelas dan terang,,

20131117_125743

Lepas ni dah bolehlah ambil menu makanan dengan lebih jelas dan terang lagi.. :-)

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

8 ulasan:

  1. Boleh live update laa pas nie...

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau rajin boleh je bro.. sekarang mood malas sikit.. hehehe

      Padam
  2. Untung la sebab masih dalam warranty lagi kan...apapun kena pegi service center juga jawapannya

    BalasPadam
    Balasan
    1. selamat dulu beli waranty 2 tahun bro

      Padam
  3. Alhamdulillah. berapa lama hantar repair service center bro....

    BalasPadam
    Balasan
    1. seminggu juga bro.. itu pun saya call center tanya dah siap ke belum.. dia orang takda call.. kalau tak call confirm berminggu2 kot.. hehehe

      Padam
  4. Seminggu ok jugaklah… ada setengah compony tu, sampai sebulan tak siap2 lagi warranty… alasannya HQ tak ada stok spare part...

    BalasPadam
    Balasan
    1. itu pun cepat saya buat follow-up kalau saya dia confirm lambat juga rasanya.. hehehe

      Padam

Jangan segan-segan bagi komen ye..