Honda Jazz Baru CKD Bulanan Serendah RM755

7/12/2013 09:41:00 PG , 14 Comments

 

Assalamualaikum dan salam ramadahan semua,

Bila bulan puasa je.. macam-macam promosi kereta baru dikeluarkan.. ada yang tawarkan rebat cash.. dapat baucer petrol, baucer tinted dan macam-macam baucer lagilah..

Semalam aku terbaca dekat blog Arena Kereta yang mana Honda Malaysia telah melancarkan semalam model CKD mereka untuk model Honda Jazz petrol.. yang model hybrid dah dilancarkan tahun lepas..

Honda Jazz CKD Baru

Apa yang menarik adalah tentang harga untuk model CKD ni.. yang mana harganya telah dikurangkan sebanyak RM25k dari model import penuh CBU.. Jazz CBU ni dimport dari Thailand..

Honda Jazz CKD Baru 1

Mungkin berita ni menjadi berita baik kepada yang nak beli kereta baru musim perayaan hari raya nanti..

Kalau hadiahkan sebiji dekat cik malarang mesti dia sukakan.. hehehe

*** Lain-lain sumber berita dari : Berita Harian Online

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

14 ulasan:

  1. RM755 sahaja sebulan... Kena kira duit gaji dulu ni... Cukup tak nak angkat satu jer...

    BalasPadam
    Balasan
    1. huhu.. aku nak angkat separuh harga pun tak cukup lagi..hehehe

      Padam
  2. Dari dulu suka honda jazz. Hehe. Ada lesen, tp xberani drive. Mungkin naik jazz baru berani drive. Huhu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. rugilah ada lesen tak bawa.. kalau bawa yg ni confirm berani punya

      Padam
  3. tu la terbaca dekat utusan online hari ni. kereta idaman saya dulu2 :p dulu2 100K ;p x mampu. kalau dulu lagi hrga mcm ni kan bagus. keta dh nak abes byr tahun depan ni :p tapi ingat nak cr mpv lak.

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau dah ada kereta sedan better cari mpv pulaklah.. senang kalau family besar..

      Padam
  4. Balasan
    1. samalah.. hehehe.. beli replica bolehlah

      Padam
  5. kalau malarang kak tak suka aku suka mid.hadiahkan kat akulah hihi ;)

    http://www.suterablogger.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe... mananya dia tak suka.. hari2 dia mimpikan kereta honda ni.. hahaha

      Padam
  6. pehh..honda tu. Tak apalah..cinta gua dengan saga blm masih utuh. hoho

    BalasPadam
    Balasan
    1. samalah.. saya masih layan myvi lagi.. :-) tapi kalau ada org bagi free saya terima je bos

      Padam
  7. peluang beraya dengan kereta baru...Honda lagi....

    BalasPadam
  8. salam ramadan
    wah bestnya...keta idaman akak ni

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..