Gambar Ladang Anggur Tasik Beris Sik Kedah

6/11/2013 02:04:00 PTG , , 4 Comments

 

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,

Seperti yang aku janjikan semalam dalam enti Melawat Ladang Anggur Tasik Beris Sik Kedah.. aku nak kongsi gambar ladang anggurkan.. jadi hari ini aku nak kurangkan bercerita.. aku nak kongsikan gambar je pada pembaca blog aku hari ni..

Jom kita ceriakan mata di ladang anggur Tasik Beris ni..

Ladang Anggur Tasik Beris 2

Adik ipar dan anak-anak saudara cik isteri Posing dulu dipintu masuk utama.. jangan risau kalau hujan lebat dalam ni tak kena hujan punya sebab ladang anggur ni ada bumbung..

Ladang Anggur Tasik Beris 3

ingat dah diberi amaran tau “Dilarang memetik buah”.. tapi dari apa yang aku baca dalam website dia kita boleh petik buah dalam ni cuma kena bayaran tertentu.. entahlah mungkin undang-undang baru kot

Ladang Anggur Tasik Beris 4

pertama kali tengok pokok anggur nampak macam jakun sikitlah.. hehehe.. bersih je ladang anggur ni..

Ladang Anggur Tasik Beris 5

orang yang tersayang kasi posing dulu buat kenang-kenangan..

Ladang Anggur Tasik Beris 6

nilah rupa pokok anggur.. pokok anggur ni jenis pokok yang menjalar.. so kena buat para dawai untuk bolehkan pokok ni menjalar.. kalau dari rupa poko ni.. boleh aku andaikan dah berbelas tahun usia pokok anggur ni..

Ladang Anggur Tasik Beris 7

yang ni aku tak pasti.. asap apa.. tapi dia keluar dari dalam air pada setiap penjuru pokok anggur ni.. samada baja atau untuk sejukkan kawasan tu aku tak pasti.. cuma yang pasti dalam ladang anggur tu agak panas sikit..

Ladang Anggur Tasik Beris 8

ada ladang yang dibenarkan pelawat masuk dan ada ladang yang berpagar.. so kena iku arahanlah.. tak leh nak suka-suka masuk

Ladang Anggur Tasik Beris 9

antara pengunjung yang excited tengok buah anggur.. hehehe

Ladang Anggur Tasik Beris 10

pertama kali jumpa anggur segar..

Ladang Anggur Tasik Beris 11

akhirnya dapat juga aku pegang dan tengok anggur segar ni.. cuma masa ni.. dah banyak anggur yang dah kena petik.. so anggur dah tak banyak tergantung dekat para tu..

Ladang Anggur Tasik Beris 12

paling seronok Harrazlah kalau boleh nak je dia makan anggur tu.. hahaha

Ladang Anggur Tasik Beris 13

tengok tu dah tak nak kena pimpin nak jalan sendiri budak manja ni..

Ladang Anggur Tasik Beris 14

seronok nampak.. macam bebas dari sangkar je anak aku ni.. hehehe

Ladang Anggur Tasik Beris 15

terjumpa lagi anggur segar.. dari jenis anggur hitam

Ladang Anggur Tasik Beris 16

Ladang Anggur Tasik Beris 17

geram je tengok anggur ni.. macam nak makan situ juga.. hehehe

Ladang Anggur Tasik Beris 18

yang ni anggur hijau..

Ladang Anggur Tasik Beris 19

geram juga tengok anggur ni..

 Ladang Anggur Tasik Beris 20

untuk anak susuan aku ni.. kecik-kecik dah sampai ladang anggur.. comel tak kak ton.. hehehe

Ladang Anggur Tasik Beris 21

yang ni pulak anggur muda.. masih kecik lagi.. ladang ni tak boleh masuk.. so aku dapat shot dan zoom dari jauh je..

Ladang Anggur Tasik Beris 22

family aku dari penang.. nilah adik beradik cik isteri.. yang tengah tu masih bujang.. hehehe..

Ladang Anggur Tasik Beris 23

anak-anak saudara cik malarang yang suka sangat main dengan harraz..

Ladang Anggur Tasik Beris 24

yang ni pulak family adik ipar dan biras aku..

Ladang Anggur Tasik Beris 25

yang ni saudara cik malarang dan join sekali untuk datang majlis kawin adik aku.. dulu anak-anak dia orang  ni ibu mertua aku yang jaga.. so dah macam adik beradik ibu mertua aku dah dengan family ni..

Ladang Anggur Tasik Beris 26

nilah geng orang lelaki yang memeriahkan majlis kawin adik aku..

20130601_172429

ganbar kenangan diladang anggur tasik beris.. yang takda dalam tu aku je.. hehehe

Ladang Anggur Tasik Beris 27

habis je jalan-jalan dekat ladang anggur.. berehat kejab di tepi tasik beris.. masa ni ramai pasangan pengantin yang tengah buat photoshot

Ladang Anggur Tasik Beris 28

apa yang adik ipar aku renung dalam ni pun tak tahu.. mungkin merenung masa depan kot.. hehehe

Ladang Anggur Tasik Beris 29

macam nilah pemandangan sekitar tasik beris.. kalau nak buat photo shot majlis kawin memang sesuai tempat ni..

Ladang Anggur Tasik Beris 31

jadi juga gambar yang aku ambil macam ni.. walaupun macam ada kekurangan.. view tasik beris

Rasanya lepas ni macam teringin pulak nak gi melawat ladang anggur dekat perlis pulak.. sapa yang pernah gi ladang anggur dekat perlis. angkat tangan cepat.. hehehe.

Insyallah ada cerita menarik akan dikongsikan lagi untuk pembaca semua.. kekadang tu kekadang masa membuatkan malas sikit nak menulis ni.. hehehe

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

4 ulasan:

  1. pegi bape hb nie...saya de pegi 2jun...temankazen photoshoot kat sana..memang ramai pengantin g sana.,.time kami pergi tu dlm 10 pasang rasa nya..hehe

    ladang strwberry kat bahagian atas sana x masuk ke...free je

    walau apa pun anggur beris sedaaaaaaaaaaaaap

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ohh yeke.. saya pergi 1hb Jun.. selang sehari je tu.. masa 1hb tu pun ramai juga pasangan pengantin yang buat photoshot.. family naik bus ada singgah situ petang 2hb tu.. saya dah tak singgah

      Padam
  2. Eh...xpernah pergi pon ladang anggur, kene gi jenguk gak ni kalau lepas area kedah nu :-) .
    Thanks sharing new info for me.

    BalasPadam
    Balasan
    1. sambil2 jalan2 boleh je terjah kalau ada kelapagan.. :-)

      Padam

Jangan segan-segan bagi komen ye..