Dugro 5 Power Nutri Anak Sihat Minda Cergas

4/03/2013 10:00:00 PG , 8 Comments


"Artikal tajaan selama 48 jam. Scroll ke bawah untuk artikal terkini"

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Bagi seorang ibu atau ayah apa yang penting dalam perkembangan anak adalah dari segi pembesaran anak tersebut.. sentiasa memastikan anak sihat dari masa kesemasa.. bukan sekadar tu sahaja bila tubuh badan sihat pastinya minda juga akan cergas dan anak sentiasa bertenaga disamping mempunyai daya tahan badan yang kuat.

Seperti anak saya alhamdulillah sehingga usia setahun 4 bulan ini hanya beberapa kali sahaja demam itu pun tidak mengambil masa yang lama untuk baik biasanya dalam 2 hari sahaja demam dah pulih.

Harraz Handphone 2

Dah pandai memegang handphone dan meletakkan ditelinga


Harraz Handphone 1

Paling menggembirakan saya, sekarang ni anak dah pandai bercakap dalam handphone.. sudah boleh memahami dan memberi respone serta bercakap dalam bahasa beliau didalam telefon.


Harraz Lego 1

Harraz Lego 2

Kalau bab bermain, saya dah ajar dia bermain lego.. sudah pandai menyusun lego mengikut saiz.. kalau sebelum ni beliau tak mampu nak menyusun lego tersebut tapi sekarang Alhamdulillah beliau dah boleh menyusun lego mengikut saiz.

Sebenarnya banyak faktor yang mempengaruhi kecergasan minda anak selain dari meniru apa yang ibu bapa mereka buat dirumah.. antara faktor lain adalah dari jenis pemakananan dan susu yang diberikan..


clip_image002

Jadi untuk memastikan anak mendapat nutri yang cukup Dumex Dugro menjadi susu formula pilihan dan buat masa ini Dumex Dugro Fruit & Veg 1-3 tahun menjadi pilihan kami sekeluarga.


clip_image002[4]

Baru-baru ini, Dumex Dugro telah melancarkan satu lagi variasi dugro baru yang dikenali sebagai Dugro 5 Power Nutri yang mana susu membesar ini dibekalkan dengan formula baru bagi menyokong perkembangan pelbagai dimensi. Ianya dapat dicapai dengan nutrien yang menyokong 5 perkembangan utama anak-anak anda, iaitu Perkembangan otak, Perkembangan Tulang, Penghadaman, Daya Tahan dan Tenaga.


Dugro 5P


Dugro baru juga didatangkan dalam bentuk 3 variasi baru yang menarik dengan pelbagai fungsi.

1- Variasi regular (Asli) clip_image001 dengan kebaikan susu dengan sukrosa 0% dan kaya dengan Vitamin C yang membantu penyerapan besi.
2- Variasi Honey date (Madu Kurma) clip_image002 rasa lazat madu dan ekstrak kurma yang mengandungi Vitamin B kompleks dengan sukrosa 0%.
3- Variasi Strawberry Chocolate (Coklat Strawberi) clip_image003 dengan ekstrak strawberi sebenar mempunyai sukrosa 30% kurang berbanding rumusan sebelumnya dan kaya dengan Vitamin A, C dan E.


clip_image002[6]

Ianya juga boleh didapati dalam variasi premium - Buah & sayur-sayuran dan Multi Bijian


Semua jenis susu lain ada menawarkan variasi rasa seperti coklat. Tetapi dengan Dugro baru 5 Power Nutri ianya menawarkan variasi coklat strawberi yang mempunyai ekstrak strawberi sebenar.

clip_image002[1]

Ini merupakan satu inovasi menarik yang penuh dengan kebaikan untuk anak saya. Strawberi mempunyai banyak khasiat yang bermanfaat. Di sebabkan formulanya diperkayakan dengan banyak vitamin menjadikan faktor utama untuk saya menaik taraf kepada Strawberry Chocolate.

Terima kasih Dugro kerana memberi kepercayaan kepada ibu dan bapa seperti saya sebagai alasan yang cukup untuk menaik taraf kepada 5 Power Nutri baru.

Untuk sebarang maklumat dan perkembangan lanjut boleh rujuk di laman laman web : Dugro atau https://www.facebook.com/DumexDugro

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

8 ulasan:

  1. dumex dugro fruit macam menarik je... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang menarik bro.. bau di wangi bro.. kalau hang nak minum pun boleh.. hehehe

      Padam
  2. anak ko memang minum susu ni eyh? Sedap tak dia kata hehe ;)

    http://www.suterablogger.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Baru 2 mgg harraz mula campur susu...siang sepenuhnya susu badan...malam 2x dia akan minum susu ni....dia tak ckp sedap...tp dia ckp dap,hehe...

      Padam
  3. Macam menarik je..hari tu dah tengok..tapi risau plak bab xnak minum..sebab nampak macam vegetarian punye je..kot2 salah faham pun ye jugak ni.hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. dia ada banyak jenis.. boleh pilih mana yg anak sesuai

      Padam
  4. Balasan
    1. Sebagai hadiah harraz.. daddy dah janji nak belikan dia 10 paket susu dugro lepas ni.. hehehe

      Padam

Jangan segan-segan bagi komen ye..