60 Sen Punya Pasal Kena Denda RM100

3/21/2013 10:33:00 PTG 14 Comments

 

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,

Memang malang betul nasib.. tak sampai 5 minit masuk pejabat pos area umah aku.. keluar-keluar je aku dah tengok ada surat cinta yang diselit dekat cermin depan.. bila aku tengok betul-betul.. aduhhhhh kena saman parking dengan MBPJ pulak..

Saman Parking MBPJ

Padahal tempat bayar tiket parking tu depan kereta yang aku parking tu je.. pasal apa aku boleh tak perasan untuk beli tiket parking tu dulu.. emmmm memang dah nak kenakan.. nak buat macam mana.. kekadang benda depan mata pun tak perasan..

Kalau saman DBKL korang tak bayar confirm korang akan disenarai hitamkan untuk perbaharui cukai jalan kereta (road tax).. tapi kalau MBPJ tak bayar rasanya ada masalah tak untuk renew road tax ni? dahlah awal bulan depan road tax kereta dah mati.. sapa ada pengalaman kena saman dengan MBPJ ni.. boleh dapat pengurangan ke kadar saman yang dia tulis dalam surat saman tu?

Kongsi sikit pengalaman korang…

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

14 ulasan:

  1. baru lagi saman.. tak effect pun road tax.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. tulah ingat nak gi bayar dalam tempoh 14 hari tu

      Padam
  2. try wat rayuan..30 boleh dpt tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq bro.. bab merayu ni yg lemah.. tapi nak kurang punya pasal .. kena mengadap jugalah ni

      Padam
  3. Dgn mjlis stau sy xblacklist.. byr cpt dpt mura...kalo da sbln...ratut2 oo

    BalasPadam
    Balasan
    1. yeke.. tak blacklist tq bgi info ni bro..

      Padam
  4. haa.. kita pernah kena tapi MBSA lah. terus pegi bayar, kena RM 10 je. hehe. tu lah kan, dari 60 sen terus 100.. tak de rezeki ..

    BalasPadam
  5. jadi, lain kali, sila bayar ek.

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang nak gi bayarlah ni.. tunggu gaji.. hahaha

      Padam
  6. eden tak bayar dbkl tak pernah kena apa2 pun bro..saman2 camni memang eden tak bayar punya,...hahahaha...

    p.s : expandkan skit ruangan komen bro, barula lebih ramai org ble mengomen dan bukannya yang ada akaun google saja

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq atas teguran bro.. aku hari tu disablekan fungsi komen tu untuk cik anon.. sebab beberapa bulan lepas kena serang dengan spam.. tu yang aku ubah tu.. sekali kesannya tak ramai yang boleh komen dah.. aku ingat nak on semula cik anon tu.. hehehe

      Padam

Jangan segan-segan bagi komen ye..