Ustaz Azhar Idrus Bagi Ceramah Dekat Laman Web JAWI

2/02/2013 11:03:00 PTG , , 2 Comments


Assalamualaikum & salam sejahtera semua,

Baru sempat untuk melayari internet hari ni.. ekoran siang tadi ada beberapa urusan duniawi yang dibuat.. jadi balik rumah bukaklah sekejab facebook.. tetiba aku tengok status dekat blog amanz.my katanya laman web JAWI dengan JPN kena hack.. apa lagi teruslah buka yang JAWI tu terus dihidangkan dengan ceramah dari Ustaz Azhar Idrus..

Print sreen dari laman web JAWI


Aku tak pastilah jam berapa laman web ni start kena hack sebab biasanya kalau hujung minggu staff yang bertugas bahagian webmaster dekat jabatan kerajaan  ni memang cuti.. so time nilah kekadang hackers ambil  peluang untuk buat nakal.. Sampai entri ni dipublish website JAWI masih belum pulih.

Mungkin ini tanda-tanda PRU13 dah makin dekat.. rasanya selagi PRU13 ni tak buat mungkin juga makin menjadi-jadi kerja-kerja hack menghack ni..

Dulu selalu kita dengar orang dari negara jiran atau barat yang pandai kerja-kerja hack ni.. tapi sekarang ni.. rakyat malaysia pun dah makin ramai yang bijak IT.. for me kalau digunakan untuk kearah kebaikkan takpe.. tapi kalau kearah keburukan rasanya tak eloklahkan.. :-)

** Untung Ustaz Azhar Idrus hari ni.. confirm dapat view beratus ribu dalam youtube malam ni.. :-)


Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

2 ulasan:

Jangan segan-segan bagi komen ye..