IKEA Meatballs Memang Terbaik

2/25/2013 01:45:00 PTG , 6 Comments

 

Assalamulaikum & salam sejahtera semua,

Hujung minggu lepas sempat bawa anak bini ronda-ronda di IKEA Damansara Utama.. Memang sebelum pergi tu dah pasang niat kalau sampai Ikea nanti nak test makan meatballs yang dikatakan sedap oleh beberapa blogger terutama mamat INI..

Jadi lepas habis buat ronda satu pusingan dekat showroom IKEA tu terus gi IKEA Food Restaurant sekali sampai punyalah ramai orang tengah beratur.. tempat duduk pun penuh.. so aku minta cik malarang cari tempat duduk dah tu aku yang gi ambil order..

Nak tahu apa yang aku order? jom tengok gambar dekat bawah ni..

Ikea Meatballs 1

Sebelum order tengok dulu kot-kot ada promosi ke..  10 biji meatballs berharga RM10, 15 biji RM14 dan 20 biji berharga RM17.. kira makin banyak meatballsnya makin murah harganya..

Ikea Meatballs 2

Ni antara menu yang ada di IKEA Food Restaurant ni..

Ikea Meatballs 3

Sebelum tu kena beratur panjang dulu.. mula-mula aku tengok pasal apa orang tolak troli.. aku datang berlenggang je.. rupanya kena bawa troli makanan untuk ambil order.. huhu.. manalah aku tahu.. first time datang.. hehehe

Ikea Meatballs 4

Tengok akak tu 4 tray semua penuh dalam troli tu.. disebabkan nafsu aku besar maka aku pun orderlah ikut nafsu aku.. hehehe.. penyudahnya kan dah kena sound dengan cik malarang.. hehehe

Ikea Meatballs 5

Ni tray aku yang atas troli… set meatball 15 biji.. total dua set.. 30 biji.. matilah sapa nak abiskan ni.. hehehe

Ikea Meatballs 6

Tak cukup dengan tu order kepak ayam lagi 5 ketul.. dicampur dengan spegeti  untuk harraz dan musroom sup.

Ikea Meatballs 7

First time makan meatballs memang sedap… mula-mula laju je masuk 10 biji.. masuk yang ke 11 dah slow dah.. hehehe

Ikea Meatballs 8

Chicken wing ni..hanya satu je berjaya dimakan ekoran dah kenyang makan meatballs.. penyudahnya 4 ketul bungkus bawa balik..

Ikea Meatballs 9

Spegeti set kanak-kanak nak bagi harraz makan.. tapi dia tak nak.. nak makan kentang goreng je.. penyudahnya cik malarang yang bedal sampai licin.. hehehe

Ikea Meatballs 10

Mushroom sup habis dibedal juga oleh cik isteri.. tapi aku rasa macam kurang sikit.. mungkin dah kenyang kot.. memang banyak alasan sebenarnya.. hehehe

Ikea Meatballs 11

Bila perut dah kenyang.. bangun pun dah tak larat.. hehehe.. nilah jumlah bill yang kami bayar untuk set semua dekat atas tu.. chicken wing memang tak habis siap bungkus dalam plastik lagi.. hehehe.

Rasanya.. macam nak pergi return makan meatballs ni.. tapi tunggu cik malarang gaji.. hehehe.. kasi minta belanja kita pulak.. hehehe

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

6 ulasan:

  1. hehe..baru minggu lepas aida makan,
    memang tak pernah jemu makan meatball tu..:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. rasanya macam nak kena return ni.. hehehe

      Padam
  2. Banyak sangat. Aku selalu makan tak habis. hahaha boleh?

    BalasPadam
  3. pergh lama teringin tapi bila ramai beratur terus malas aku nak makan.. ha ha..
    Selalu kena p time org kerja..

    BalasPadam
  4. aku pun tak pernah merasa lagi nie.... mungkin kena tunggu time hari bekerja baru aku nak terjah... hohohoo....

    BalasPadam
  5. Haha.. Byknya makan :-) sy pun dh lama xpegi ikea :-)

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..