5 Signal Kematian Blog

1/06/2013 11:44:00 PG 9 Comments

 

Assalamualaikum & salam sejahtera semua,

Bukan sahaja manusia yang akan mati.. walhal semua kejadian alam didunia ini akan mati bila sampai masanya.. begitulah juga dengan blog kita semua.. pastinya satu masa nanti akan mati.. cuma bila kita sendiri pun tak tahu lagi..

Tapi bagi sesebuah blog yang menuju kearah kematian pastinya ada signal dan tanda-tanda.. hari ini aku nak kongsikan sedikit ilmu yang ditulis oleh penulis ebook 37 Teknik Luar Biasa Hapuskan Masalah Kekeringan Idea.. yang mana terdapat 5 signal kematian sesebuah blog.

5 Jenis Signal Kematian Blog

Jom kita semak ada tak 5 ciri-ciri  dalam diri korang yang akan menyebabkan kematian pada blog.

1 – Saya  tidak mempunyai sebarang idea

2 – Saya tidak pandai menulis

3 – Saya rasa susah hendak bertindak

4 – Saya bosan dengan blogging

5 – Saya keliru dengan apa yang saya perlu lakukan

Bagaimana sekarang.. ada tak antara salah satu ciri diatas didalam diri korang.. korang masih belum terlambat untuk memberikan bantuan pernafasan pada blog korang tu.. untuk menyelamatkan blog korang dari terus mati.. korang boleh dapatkan bantuan disini..

Insyallah lepas ni akan dikongsikan lagi beberapa tips yang berguna dari ebook yang dimiliki bulan lepas.. dah khatam baca.. tapi masih nak baca berulang kali untuk memberikan pemahaman yang mendalam lagi.. :-)

“ Kajian yang dibuat oleh pakar-pakar mendapati manusia mempunyai ratusan idea yang muncul dalam minda setiap hari. Namun kelemahan manusia adalah mengenalpasti ia adalah sebuah idea dan menguruskannya dengan baik ”

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

9 ulasan:

  1. Kekadang idea ada, tapi mood untuk menulis tu tiada, masalah juga tu. haha

    BalasPadam
  2. kalau takde idea..mengarut ajelah. aku selalu mengarut..

    BalasPadam
  3. nasib baiklah tak ada lagi signal camtu

    BalasPadam
  4. sama2 kita doakan moga blog kita panjang umur...heee

    BalasPadam
  5. kadang2 rasa bosan tu datang lah..adeh...

    BalasPadam
  6. macam Irfan Khairi pesan - kalau idea datang make sure kita catit terus nota....then just share the idea...jangan fikir sangat kesan atau respon....

    BalasPadam
    Balasan
    1. setuju tu bro.. insyallah sedang dalam proses cuba mempraktikkan ni.. hehehe

      Padam

Jangan segan-segan bagi komen ye..