Renew Domain Untuk Tahun Ke-3

12/16/2012 09:23:00 PG , 15 Comments

 

Assalamualaikum & salam sejahtera semua,

Alhamdulillah selesai sudah urusan memperbaharui domain blog ni dengan pihak  ihosterz.. kalau ikutkan lagi 19 hari domain blog ni akan tamat.. jadi sebelum terlupa & terus expired baik renew time ada duit ni.. kebetulan pulak tu cek nuffnang baru je clear so kali ni memang guna sepenuhnya duit blogging untuk renew domain blog ni..

Renew blog 2 years

Kalau sebelum-sebelum ni aku renew untuk setahun sahaja.. tapi disebabkan rezeki lebih hujung tahun ni.. terus renew sampai 2015.. :-) insyallah masih dalam proses berkira-kira untuk follow blogger Fear Factor ni untuk memiliki blog berhostingkan Wordpress.. insyaallah masanya akan tiba nanti.. nak maju dan berjaya dalam dunia blogging ni.. kenalah keluarkan belanja  sedikitkan.. :-).

Nak tahu apakah kelebihan berdomain sendiri… boleh baca SINI

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

15 ulasan:

  1. Terbaik bro...
    Aku punya guna debit kad... Dapat je email nak kena review terus tambah duit dalam debit kad.. He he.. Senang..

    BalasPadam
    Balasan
    1. idea juga tu.. ingat next time buat mcm tulahkan..

      Padam
  2. Kita suka renew domain setahun sekali, kononnya takut ada apa-apa masalah dengan domain takdelah putih mata sangat. Hehehe.... anyway kita takdelah blogger yang tegar sangat pun. Lebih kepada blogger suka-suka je :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. kita samalah.. hehehe.. kebetulan dah ada duit lebih sikit.. tu yang renew 2 tahun.. hehehe

      Padam
  3. Seronok baca domain sendiri ni, tp akak x berani la.. kalau beli, blog macam biasa atau kena'ubah suai'.. kalau lee ada maklumat ttg ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. tiada apa yang perlu diubah dalam blog selagi menggunakan hosting blogspot.. cuma yang perlu ditukar setting dalam blog manager je untuk memberi arahan redirect ke domain baru..

      Jika bertukar ke hosting + domain berbayar menggunakan wordpress memang kena ubah 100% blog.. entri2 yang sebelumnya boleh dipindahkan ke hosting baru...

      Info berkenaan domain ni.. boleh rujuk digoogle dengan menggunakan keyword :- Cara custom domain diblogspot

      Padam
  4. bilalah i nak wat jugak mende ni semua.cm belom ready lg je

    BalasPadam
  5. hai sana sini semua dah bertukar domain.. cuma cik je belum ready sbb apdet blog pun ikut suka jerrr hihi...tak aktif mana dah sekarang nie.

    BalasPadam
  6. Hi there! I know this is somewhat off topic but I was wondering if you knew where I could
    find a captcha plugin for my comment form? I'm using the same blog platform as yours and I'm
    having difficulty finding one? Thanks a lot!
    Here is my web site acne free treatment

    BalasPadam
  7. aku bulan ni expired hehe....anyway mid kalau nak tukar hosting banyak benda kita kena kira ;)

    BalasPadam
  8. bagus. domain yang expired lebih setahun, leh tarik perhatian advertiser untuk beriklan kat blog kita. :)

    BalasPadam
  9. aku nyer expired 2014.. lambat lagi.. hehehe.. tukar je ke wordpress.. :)

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..