Susah Ke Nak Kawal Anak Yang Lasak

10/14/2012 09:00:00 PTG 7 Comments

Assalamualaikum & salam sejahtera,

Harraz jangan panjat!!.... Harraz mai sini!... Harraz nanti jatuh!...

Macam tulah hari-hari aku dengan isteri dok terjerit-jerit panggil anak aku.. Time dia tidur rindu pulak nak main-main dengan dia... time dia jaga tak larat nak berkejar dengan dia pulak.. He3

Memang pening kepala nak layan gelagat anak yang lasak ni... Tapi kekadang geli hati juga melayan telatah anak ni.



Suka dia bila berjaya panjat... Sekarang ni hobi baru dia bila ada barang dekat tangan mesti semua nak buang.. Kalau duduk dekat katil, bantal busuk suka dia buang dekat bawah... Dah tu nangis nak bantal busuk tu semula.. Bila dah bagi dia buang lagi... He3.. Macam tulah ulang-ulang..



Dari satu sofa dia panjat ke satu sofa yang lain.. Dekat bawah sofa dah ready siap-siap bantal... Sebab takut dia jatuh pulak..



Yang ni pulak asik nak ke dapur timbang diri sendiri... Hehe.. Habis semua penimbang di jilatnya...
Rasanya semua budak yang tengah nak membesar memang ligat macam ni kot... Apa yang korang buat kalau anak ni lasak sangat... Ada petua nak kurangkan kelasakkan anak tak.. He3

Published with Blogger-droid v2.0.6

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

7 ulasan:

  1. baru harraz explore puas2, janji monitor betul2...

    BalasPadam
  2. budak2 umo masa ni mmg lasak, anak yayanglaling pon lasak jugak. baling2 barang..panjat2 sofa.. cara terbaik bila dia main tu kita main la skali.. baru enjoy!

    BalasPadam
  3. ahhhaaaaa.. kena jaga kepala takut terhantuk.. memang lasak time nih

    BalasPadam
  4. Ke mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi bro?hik3..

    BalasPadam
  5. adeh...saya tak ada anak lagi...tak reti nak bagi cadangan..hehehe

    BalasPadam
  6. Hehehe..biasa bro...aku ada 3 anak..2 lelaki 1 pompuan...yg lelaki tu kompom lasak ..extremely lasak.. tapi yg si Aiman sejak dah masuk darjah 2 ni nampak dah settle down..aku ingat tinggal yg no.2 tu je yg lasak..baru 5 tahun..rupanya yg bongsu tu pun nampak macam ikut abg2 nya...baru masuk setahun 2 bln..tak padan dgn pompuan...dah mula panjat grill pintu ...hmmm...sabar je la...hehehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. tulah bro.. anak buah aku pun macam tu juga.. memang lasak sgt.. rasanya anak aku ni ikut aku kot.. lasak masa kecik2.. hehehe

      Padam

Jangan segan-segan bagi komen ye..