Tuesday, October 16, 2012

Panduan dan Jadual Puasa Sunat 2012 hingga 2013

 

Assalamualaikum & salam sejahtera semua,

Setiap perkara yang baik harus di kongsi bersama, sama seperti jika ada ilmu didada apa salahnya disebarkan kepada orang lain.. bukan bila ada ilmu yang hebat hanya digunakan sendiri tanpa disebarkan kepada orang lain..

“Janganlah kedekut ajarkan ilmu yang bermanfat kepada orang lain”

Kebetulan pagi ni aku dapat email dari cik isteri tentang checklist PUASA SUNAT untuk tahun 2012 – 2013.. jadi aku nak share kepada korang semua, bagi yang dah tahu boleh disebarkan pada yang lain… bagi yang baru tahu boleh dijadikan panduan untuk menambah amalan-amalan sunat kita.

checklist Puasa Sunat

* Apa itu hari Tasyrik… rujuk sini

* Maksud Puasa hari putih… rujuk sini

Semoga dengan sedikit perkongsian ni dapat membantu anda semua untuk mengamalkan ibadah puasa sunat ni..

26 Okteober 2012 telah ditetapkan untuk umat islam menyambut hari raya korban.. rasa-rasanya tahun ni anda semua nak berkorban apa ye?

8 comments:

  1. thanks untuk perkongsian ni bro :)

    ReplyDelete
  2. wah puasa sunat juga ada jadawalnya, awesome :D

    ReplyDelete
  3. Salam,boleh cek balik x utk 7 Julai 2013. Dalam jadual atas hari tu hari Isnin. tapi kalau cek balik tarikh tu hari Ahad.

    ReplyDelete
  4. mohon utk share.tq

    ReplyDelete
  5. Terima kasih sebab sudi share.. :)

    ReplyDelete

Jangan segan-segan bagi komen ye..

Artikal Terdahulu

Catatan Popular Bulan Ini