Tertunai Hasrat Di Hati Dengan Mee Ketam Kuala Lumpur

9/23/2012 04:06:00 PTG 15 Comments

 

Assalamualaikum & salam sejahtera,

Setelah hampir setahun kami tidak terjah Restoran Mee Ketam Kuala Lumpur, semalam akhirnya tertunai hasrat dihati membawa diri sendiri dan anak bini menjamu selera buat kali keberapa entah di restoran mee ketam tu.

Seingat aku last aku datang dekat restoran mee ketam ni masa awal-awal cik malarang mengandung dulu.. lepas tu aku dah tak pernah pergi lagi.. pernah sekali aku pergi masa cik malarang ada exam dekat seksyen 7 tu.. tapi kecewa masa tu sebab kedai tengah renovate so tak dapatlah merasa mee ketam tu.. sampailah semalam petang kebetulan aku gi bawakan barang untuk adik aku dekat Uitm.. terus gi terjah sekali restoran mee ketam tu.

Mee Ketam Kuala Lumpur - Myvitrd 1

Mee Ketam Kuala Lumpur - Myvitrd 2

Antara blogger yang suka makan dekat sini adalah blogger ni.. aku pun tak tahu dah berapa kali dia terjah kedai tu.. hehehe

Untuk yang tinggal sekitar Shah Alam tu kalau nak rasa penangan mee ketam ni.. jangan lupalah berkunjung ke alamat dibawah ni..

No 11, kompleks Anjung 7, jalan Zirkon B 7/B, Seksyen 7, 40000 Shah Alam (Belakang UNiSEL) Open selase-ahad : 12:30tgh - 10:00mlm Jumaat 5pm-10pm Isnin CUTI Usamah :019-2346388 & Ubai: 0192496054

dan yang duduk area Kuala Lumpur.. cawangan baru untuk restoran mee ketam ni telah dibuka di Keramat so ada masa free boleh juga datang ke alamat disini..

75A/4 Jalan Keramat, Dato Keramat,
54000 Kuala Lumpur

(bersebelahan masjid Al Akram , pasar keramat)
Operation Hour
SELASA-AHAD : 12.30tghari - 10.00 malam
ISNIN : CUTI

Aku belum berpeluang lagi nak datang ke cawangan area Keramat tu.. insyaallah satu hari nanti mesti aku sampai juga nanti..

*** Facebook Mee Ketam Kuala Lumpur

Ada sesiapa yang pernah makan mee ketam Kuala Lumpur ni? macam mana pengalaman korang makan dekat restoran ni?

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

15 ulasan:

  1. mee ketam?? wah.. first time dengar ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. terjahlah bro dekat seksyen 7 tu sekali rasa mesti nak rasa lagi.. hehe

      Padam
    2. aaahhh... boni, kau baru dengar ke? yea laaaa.. asyik dengar serunding je.. hehehehe

      Padam
  2. amboii sedapp nya....jaa pon baru pagi td update pasal mee ketam jugak...tapi buat sendiri jer...jom tgk mana lagi sedappp....hihi...

    http://jaakechik-e-niaga.blogspot.com/2012/09/tomyam-maggi-ketam.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. wah ni lagi hebat siap buat sendiri ye

      Padam
  3. memang layan mee keta ni,kawan dah beberapa kali datang. Siap tapau lg nak pulun kat rumah pulak. hehehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. wah siap tapau tu tak boleh tahan.. hehehe

      Padam
  4. nampak sedap mee ketam tu. insya allah kalau ke sana nak cuba jugalah..

    * cantiknya gambar header baru. suka tengok..

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq .. header tu dulu berdua sekarang ber3 tu yg tukar sikit.. hehehe

      Padam
  5. Nak kena ajak si KID blanja aku makan kat sini nie.... income UNIFI dia tengah mencanak tue....

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul2 tu bro.. rugi kau tak pangkah dia betul2.. order memang ketam 5 ekor sekali hehehe

      Padam
  6. besar ketamnya tu, separuh pinggan, guarantee puaslah

    BalasPadam
  7. nyum..ak dh lama tingin nk gi pekena mee ketam ni..takde chance je lg nih..nmpk sedap.

    BalasPadam
  8. Tak sedap pun.....but at least something unique....

    takdelah tiap2 hari nak pekena mee tom yam.....

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..