[ Nuffnang ] Status Glitterati Kena Tarik Lagi!

9/02/2012 11:23:00 PTG 12 Comments

Salam semua,

3 hari tak online sebab balik ke kampung family aku di Johor.. so memang tak tahu cerita pasal facebook ke atau blog.. lagi pun kalau balik kampung ada baiknya tumpu pada family je.. hehehe.. lagi pun sebab jarang-jarang balik kampungkan.. so tak kan balik kampung nak dok sebuk juga online.. sesekali tu berehatlah dari dunia internet sekejab..

Alhamdulillah magrib tadi dah selamat sampai semula dekat rumah aku.. sepatutnya aku boleh sampai awal dekat rumah.. tapi singgah dulu dekat rumah terbuka kawan cik malarang.. dengan rumah adik aku.. tu yang lewat sampai umah.. sampai umah pulak cik malarang terus sakit2 badan dah tu muntah2.. mungkin perut masuk angin kot sebab lewat makan tadi.. dah tu sampai open house terus makan tak ingat tu yang perut terperanjat tu.. hehehe.

Berbalik pada tajuk aku tu.. baru aku perasan tadi bila aku check statistik Nuffnang.. pasal apa earning aku tinggal separuh semua.. sekali aku tengok status dekat atas tu rupanya dah bertukar kepada Non-Glitterati.. alamak pasal apa pulak jadi macam tu.. mesti ada yang tak kena dengan blog aku yang buat sampai nuffnang tarik balik keistimewaan aku tu.. hehehe

Nuffnang Non-Glitterati

Maklum jelahkan 3 hari tak online aku pun tak tahu apa jadi dengan blog aku.. tapi terima kasihlah ye pada yang sudi singgah dalam tempoh 3 hari tu.. walaupun takda entri terbaru.. korang datang juga jenguk2.. thank you sebab selalu support blog buruk aku ni.. hehehe.

Apa pun macam biasalah kalau dah jadi macam ni.. hantar jelah tiket dekat nuffnang tanya punyanya.. nanti kalau dah ada jawapan aku kongsi dekat korang semua..

Tahun ni merupakan kali ke-2 status geli-geli aku kena tarik.. sebelum ni status Glitterati kena tarik sebab blog aku down sehari.. tapi kali ni aku pun takda jawapan lagi..

Doa-doalah ye status geli-geli aku cepat dikembalikan.. kalau tak nampak gaya bulan ni lambatlah cek aku dapat.. huhu..

** Update Jawapan dari pihak Nuffnang

Thank you for writing in. Your sudden status change was most probably due to a minor glitch over the weekend. Rest assured, your status has already been reinstated to Glitterati. :D Thanks and have a nice day!

** Jadi jangan risau kepada geng-geng yang kena tarik geli2 tu.. ni berpunca pada sedikit error pada sistem Nuffnang.. munkin server baru tak stabil lagi kot..

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

12 ulasan:

  1. sama seperti yang terjadi kepada blog ciklaili.com juga. masa check hari Jumaat lepas status Glitterati tiba2 dah bertukar jadi Non-Glitterati. Rugilah sebab ada 2 BE memang tengah masyuk pulak tu..

    apalagi..cepat2 saya hantar tiket pada Nuffnang tapi malangnya Sabtu & Ahad mana ada respon pun kan. Alhamdulillah bila check malam ni status dah kembali ke Glitterati.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ni reply dari Nuffnang

      Dear Laili,

      Thanks for writing in. No worries, your status change was most probably due to a system glitch over the weekend. Rest assured, your status has already been reinstated to Glitterati. :D

      Cheers,
      Rachel Chia
      Community Executive
      Nuffnang Sdn Bhd

      Padam
  2. haiyaaaaaa.... apasal tarak geli lagi meh?

    BalasPadam
  3. sabar2..maybe ada sebab2 tertentu kot..mudah2an status kembali kepada asal..

    BalasPadam
  4. iskk..kena tarik lagi yer. hurm, susah jugak kalau beli domain dengan hosting yang asyik down ni yer.

    BalasPadam
  5. Nanti leh share sebab musabab kena tarik yea bro....

    BalasPadam
  6. Ramai yang nak tahu kenapa status geli2 kena tarik.

    BalasPadam
  7. salam perkenalan dari saya blogger baru..blog ini antara yang menjadi inspirasi saya untuk blogging..
    Status glitterati pn pernah kena tarik di blog saya..xtau sebab apa..tapi check balik keesokan harinya ada balik status geli2 tue..sampai skrg masih lagi menjadi seribu misteri..

    Artikel menarik untuk tatapan bersama : http://mediasiber.blogspot.com/2012/09/marah-pada-blogger-plagiatcopy.html

    BalasPadam
  8. bahaya jika kena tarik geli geli ni tau..bersabar ajerlah
    pengomen terbaik telah di umumkan

    BalasPadam
  9. sementara je kot. tahniah utk bro sentiasa pengomen tegar kat denaihati.

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..