Anak Bini Tak Sihat Aku Pun Jadi Tak Sihat

9/03/2012 11:37:00 PTG 6 Comments

 

Salam semua,

Gara-gara makan tak beringat semalam masa open house.. tak pasal-pasal kami sekeluarga terpaksa ambil cuti kecemasan hari ini.. Cik malarang kena serangan sakit perut, muntah-muntah dan pening-pening.. harraz dengan aku kena cirit birit.. aku dengan Harraz ok lagi masih boleh senyum dengan main-main lagi dalam rumah.. tapi cik malarang lembik terus.. makan je muntah lagi.. last-last yang boleh makan roti je..

Esok tak sure lagilah samada cik malarang boleh gi koje atau tidak.. kalau tak boleh lagi..nampaknya Harraz kena hantar gi pengasuh jugalah jawabnya.. sebab confirm-confirm cik malarang tak boleh nak handle lasaknya Harraz tu..

Sebut pasal lasak ni sampaikan pengasuh si Harraz ni merajuk tak nak jaga harraz lagi.. huhu.. yang tu nanti aku sembang dalam entri lain ye.. panjang ceritanya..

Tetamu cilik di hari raya

Tengah-tengah aku nak tidur harraz petang tadi.. tetiba pintu umah kena ketuk.. apa lagi macam orang sihatlah cik malarang mengemas.. takut-takut ada orang datang nak beraya.. sekali buka pintu memang betul ada tetamu datang.. nilah dia tetamu pertama kami.. hehehe.

Salah seorang dari tetamu ni adalah anak kepada pengasuh harraz.. kata orang kalau tetamu datang ni membawa rezeki.. so janganlah tak bagi tetamu tu masuk rumah kalau nak dapat banyak rezeki ye.. :-)

Alhamdulillah memang betul ada rezeki kami sekeluarga lagi bulan ni.. budak-budak tu balik je.. terus baca blog Denaihati sekali aku tengok ada entri terbaru.. sekali lagi blog cop kambing gurun ni dapat Top 10 Link Referrer dan Rakan Paling Mesra Jun 2012… nak dikatakan setiap bulan tahun ni aku dapat Top 10 Link Referrer tu.. syukur alhamdulillah..

Syukur juga sebab kali ini Blog Teratakarmo tersenarai dalam Top 10 Link Referrer juga.. sekurang-kurangnya dapatlah beliau meringankan beban yang sedang ditanggungnya sekeluarga sekarang.. #SaveJejai

**** Kawan-kawan semua doakan kami sekeluarga terus sihat selalu.. kesian aku tengok cik malarang hari ini.. lembik semacam je.. huhu

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

6 ulasan:

  1. mesti bebudak nie sonok bila tuan umah siap amik gambor diorang kan.....Yang penting makan ringkas2x dan DAPAT DUIT RAYA... ehehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau budak2 datang memang akan dapat duit raya.. tapi kalau bapak budak yang datang kena bagi kita duit raya.. hehehe

      Padam
  2. rajin budak2 tue datang beraya yer hihi... ehh apsal pengasuh merajuk nie..saspen jer dengar hihi...

    semoga ketiga2 cepat sembuh..kesian harraz bila daddy dan mummy dia tak sihat, dia kena main sorang2 jer hihi..


    #SaveJejai

    BalasPadam
    Balasan
    1. kesian dekat budak2 tu..katanya banyak umah dia pegi tn umah tak kasi masuk.. memang suspen kalau pengasuh merajuk..

      Padam
  3. ciannya.. satu family sakit perut.. lepas ni kena berjaga2 la kalau pergi open house. takleh main belasah je.hehe

    BalasPadam
  4. kena bagi bonus raya kat pengasuh nak hilangkan merajuknya...heeeee
    mudah bro sekeluarga cepat baik dr sakit perut.

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..