Tanda-tanda Seperti Kena Demam Campak Pulak

8/13/2012 12:41:00 PG 6 Comments

Salam ramadhan semua,

3 hari tak dapat nak jengok blog ekoran kami sekeluarga pulang ke kampung aku di Johor.. Macam biasa bila dekat kampung internet slow tahap gaban.. So memang mood nak surf internet memang takda.

Semalam aku dah balik semula ke rumah kami di KL... tapi yang sedihnya sebelum sampai rumah si comel kami telah demam.. Sampai kawasan rumah terus hantar gi klinik ambil ubat.. Tapi bila aku dah sampai rumah baru aku perasan pasal apa ada banyak bintik-bintik macam ruam dekat badan harraz ni.. Terus aku cakap dengan cik malarang entah-entah anak kita ni nak kena demam campak..

Patutlah sepanjang perjalan meragam teruk.. Sampai dekat rumah pun sama.. Mungkin dia rasa badan tu tak selesa kot.. Alhamdulillah hampir 2 jam meragam baru tenteram.. Terus bagi makan ubat yg doktor bagi..

Masih aku monitor lagi ruam dekat badan dia tu.. Kalau rasa macam makin membesar dengan berair.. Ingat terus bawa gi hospital je.. Risau juga aku sebab takda pengalaman urusan budak kena demam campak ni..

Sapa2 yang pernah ada pengalaman tolong share dengan aku apa yang perlu aku buat kalau betul anak aku ni kena demam campak.. Kalau tanya orang tua2 banyak pantang larangnya.. Macam tak boleh nak mengoreng dalam rumah.. So apa pandangan korang pulak..

Doakan semoga anak aku ni demam biasa je bukan deman luar biasa.. Huhu.

Hari ni terpaksalah cik malarang bercuti jaga harraz dekat rumah.. Tq sayang.

posted from Bloggeroid

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

6 ulasan:

  1. sekarang nie memang musim demam campak dan demam panas...anak sedara eyza pun dah ada yg kena demam campak. memang budak akan rasa tak selesa sebab tue dia akan banyak meragam.

    selalunya kalau macam nie jangan bawak baby ke tempat yg ada orang ramai dan jgn bagi dia kena angin sejuk.

    BalasPadam
  2. bawak gi jumpa doctor bro..

    BalasPadam
  3. ieca ni...bwk g klinik lagi la klu msh kuar bintik2... tkt kna mcm danish plak. danish mula2 dmam pastu kluar bntik2. n x nk mnyusu....haraz nk nyusu lg x?

    BalasPadam
  4. alahai siannya..dah nak raya ni. moga cepat sembuh ye

    BalasPadam
  5. jgn bagi minum air kelapa...terus g jumpa doktor...kalau ada air dlam ruam tu mungkin cacar air...tu vrus tu...doktor ada ubat nak matikan virus...kalau bg minum air kelapa nanti lagi keluar banyak..lagi kesian budak...ni pengalam anak2 saudara yang kena macm tu...doktor memang marah kalau bg air kelapa...

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..