Nuffnang Berwajah Baru Hari Ini

8/08/2012 11:11:00 PG 7 Comments

 

Salam ramadhan semua,

Aku yang baru tahu ke atau korang semua dah tahu sebenarnya? kebetulan baru je tadi nak login dalam akaun Nuffnang aku yang memang menjadi rutin harian nak tengok statistik blog setiap hari.. tapi yang memeranjatkan aku adalah bila aku taip je url www.nuffnang.com.my terus dipaparkan interface seperti dibawah ni.

nuffnang 2012 berwajah baru

Jadi memang benarlah yang diwar-warkan pada event Nuffnang Blogopolis  minggu lalu tentang penukaran antaramuka nuffnang pada bulan ni.. so rasanya hari ini dia orang dah bertukar wajah sepenuhnya.

Jom tengok apa lagi yang menarik dengan wajah baru ni..

nuffnang 2012 berwajah baru 1

Paling menarik yang aku tengok berita-berita terkini dari nuffnang kalau nak baca dia beranimasi seperti buku.. memang kemas & cantik

nuffnang 2012 berwajah baru 2

Untuk bahagian earning pulak.. mula-mula aku confius sikit sebab mana satu buffered earning mana satu metered earning, rupanya dia orang dah gabungkan dalam satu colum je.. kalau dapat buffered earning status tu tulis “On Going” kalau dah metered status “Credited”.. banyak istilah dah bertukar rupanya.. (aku pun masih dalam proses nak fahamkan satut persatu sebenarnya)

nuffnang 2012 berwajah baru 3

Pada bagaian statistik pulak nampak macam sama sebelum ni.. cuma kalau korang ada lebih dari satu blog tu akan disenaraikan dalam Blog Manager..

Pada pandangan peribadi aku, oklah cantik & kemas.. kata orang tu sesekali buat pembaharuan tu menarik juga.. taklah sepanjang sepuluh tahun guna tema yang sama je.. (perli diri sendiri sebab themes untuk blog sendiri pun dah lama tak tukar-tukar.. hehehe)

Apa pun itu pada pandangan mata aku.. macam mana pulak dengan pandangan mata korang.. apa komen korang tentang interface baru ni.. ce komen sikit.

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

7 ulasan:

  1. tu la..bukak2 tadi, kelam kabut carik mane BE tak jumpa2..ingat diorang tarik balik BE kite... hohoho
    seb baik jmpe kat bawah skali yg on going..hehe

    BalasPadam
  2. aiseh kat ofis tak le bukak pulak website nuffnang ni.. kena block by organization

    BalasPadam
  3. mula2 memang konfius, lama2 ok la tu :) janji amaun ada running dlm tu.hehehehe

    BalasPadam
  4. Pada aku ianya lebih kepada perubahan kosmetik jee .... tapi harap2x diorang dapat kurang masalah teknikal

    BalasPadam
  5. Penerangan yg baik,
    saya tersesat tadi di nuffnang tadi.

    BalasPadam
  6. huiyoooooo...!!!! hebat laaaa bro amid nih.

    BalasPadam
  7. you can stay on the bed sorang-sorang confirm he will jump down had .. hehehe.

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..