Proses Kemaskini Page Menu Di Blog

7/04/2012 10:55:00 PG 10 Comments

 

Salam semua,

Setelah sekian lama aku menggunakan default setting untuk page menu di blog ni, hari ini sedikit penambahbaikkan dibuat pada page menu blog ni.

Macam kereta juga kalau hari-hari pakai make-up yang sama boring juga tengokkan sesekali meka-up sport ke.. baru semangat nak bawak kereta tu.

Sama juga dengan konsep blog ni.. kekadang orang jemu juga tengok interface yang statik je selama 10 tahun.. sesekali kita touch-up sikit mungkin dapat menarik lagi pembaca.

Drop Down Menu

Sebenarnya dah lama aku nak kemaskini page menu dekat blog ni.. tapi cuma bentuk yang sesuai  tak jumpa lagi.. jadi kebetulan aku terfikir apa kata aku ubah sikit page menu aku ni dalam bentuk drop down menu.. mungkin dapat jimatkan ruang dan senarai tap menu dekat blog aku tu.

Google punya google akhirnya bertemulah aku dengan satu script yang mudah dan ringkas.. apa lagi terus test dekat blog ni.. setting sana.. setting sini dah siap.. dan hasilnya buat masa ni aku berpuas hatilah.

So korang boleh intai-intai drop down menu baru aku dekat atas tu.. andai kata korang teringin juga nak ubah setting page menu korang tutorialnya boleh korang dapatkan dilink bawah ni.

Create drop down menu in blogger

Jika ada apa-apa cadangan untuk penambahbaikkan di blog ini boleh tinggalkan cadangan diruangan komen.. kekadang kita ni syok sendiri juga dengan blog sendiri.. apa kata sesekali kita ambil cadangan pulak dari pembacakan.

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

10 ulasan:

  1. ahhhaaaa... ni mesti terinspirasi bila ke blog aku.. kan? hehehee

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha.. kantoilah pulak.. memanglah geram je aku tengok budak2 wordpress buat.. blogspot pun teringin juga buat macam tu.. hehehe

      curi2 inspirasi takpekan.. jangan curi WiFi.. hahaha

      Padam
  2. Rasanya blog dah okey je cuma kalau dapat maintain update entry 2 post sehari akan lebih menarik la bagi pembaca setia macam saya nie.... ;-p

    BalasPadam
    Balasan
    1. insyaallah bro akan cuba diusahakan supaya rajin sikit.. hehehe

      Padam
  3. blog ni dah memang kemas pun..:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tq.. tp masih byk perlu diperkemaskan

      Padam
  4. hehehe.. memang sempoi sebenarnya.. nanti naak try buat ler.. tapi tu la.. tak tau nak buat tab apa lagi da.haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cuba jgn tak cuba bro.. Follow je tutorial yg aku bagi tu. Mudah je bro

      Padam

Jangan segan-segan bagi komen ye..