Lafaz Niat Puasa, Doa Berbuka Dan Panduan Solat Sunat Tarawih

 

Salam semua,

Setiap kali menjelangnya bulan Ramadhan masa tulah ramai umat islam akan mula refresh balik panduan-panduan yang berkaitan dengan bulan ramadhan ni termasuklah aku sendiri… antaranya yang paling popular dicari di google antaranya lafaz niat berpuasa, doa berbuka puasa, dan panduan solat sunat Tarawih.

Memang betul pun kekadang kita mungkin terlupakan panduan-panduan tersebut so tak salah untuk mempelajarinya semua..

lihat-anak-bulan

Kredit Photo : Google “ Melihat Anak Bulan ”

Dalam blog ni pun aku dah pernah kongsikan panduan-panduan tersebut so rasanya tak perlulah aku nak ulang balik dalam entri ni.. so apa yang perlu korang buat untuk dapatkan panduan tersebut buka sahaja link yang diberikan dibawah ni.

Lafaz Niat Berpuasa &  Doa Berbuka Puasa

 Panduan Solat Sunat Tarawih

Sebentar tadi telah diumumkan oleh Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja Melayu bahawa umat islam di Malaysia akan mula berpuasa pada hari Sabtu 21hb Julai 2012... jadi dikesempatan ini aku nak ucapkan selamat berpuasa kepada semua umat islam diseluruh dunia dan juga kepada rakan-rakan blogger semua yang beragama islam.

Semoga ibadah puasa kita semua untuk tahun ini lebih diberkati dan dipermudahkan.. Paling penting bukan sahaja perut kita yang berpuasa tapi semua anggota kita yang lain juga perlu berpuasa.

Selamat berpuasa semua.

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

6 ulasan:

  1. Selamat berpuasa bro dan semua umat Islam di Malaysia

    BalasPadam
  2. yeah... sabtu ni.. sehari je lagi.. semalam menyambut ramadhan Al-Mubarak ye bro....

    BalasPadam
  3. Selamat berpuasa bro..nanti blela jemput rakan2 blogger berpuasa di rumah ya..hik3

    BalasPadam
  4. selamat berpuasa bro....rugi tak pergi TIGA RASA review aritu... ade HANIS ZALIKHA siot

    BalasPadam
  5. selamat menjalani ibadah puasa untuk tahun ini, mudahan sama2 kita melaksanakan yg terbaik, semestinta lebih baik dr tahun lepas

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..