Database Password Email Yahoo Telah Di Hack

7/13/2012 09:11:00 PG , , 11 Comments

 

Salam semua,

Tengah-tengah aku ontheway nak gi koje tadi aku ada dengar berita pasal hampir setengah juta password yahoo telah dicuri oleh hackers dan telah dilepaskan di internet… Pihak yahoo telah menasihatkan penggunanya untuk menukar password dengan serta merta..

Yahoo

Kredit : Google

Seram je bila aku dengar berita ni.. sebab aku ni pun salah seorang juga pengguna yahoo dan aku sendiri tak tahu adakah dalam setengah juta password yang yang telah dihack tu adalah salah satu milik aku..

So ada baiknya sebagai langkah keselamatan baik kita tukar katalaluan kita sekarang ni..

Tak tahu macam mana nak tukar kata laluan? rujuk panduan How to change Yahoo Email Password.

Macam-macam sekarang ni jenayah cyber.. hari-hari aku dengar facebook kawan-kawan kena hack.. dunia semakin canggih.. lepas ni takda lagi peperangan dalam bentuk senjata.. mungkin semua peperangan lepas ni guna teknologi cyber je.. Sentiasalah berhati2 dan berwaspada di alam cyber ni.

Sumber berita dari sini

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

11 ulasan:

  1. Balasan
    1. tulah.. macam2 sekarang bro.. dah pasang pagar pun org pecah masuk juga

      Padam
  2. Hurmmm.... kes besar gak nie.... sebelum nie pernah dengar kes pasal pay pal kena hack....adesss

    BalasPadam
    Balasan
    1. tulah bro.. kalau melibatkan syarikat besar memang kes besar.. hehehe

      Padam
  3. Myra dah lama tak guna Yahoo semenjak berkenalan dengan Google ;D

    BalasPadam
    Balasan
    1. wah yeke.. setia pada google je ye.. :-)

      Padam
  4. semakin hebat hackers sekarang ni. sangat merisaukan juga

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang kalau duduk dalam dunia cyber ni.. memang sentiasa terdedah dengan penceroboh ni.. huhu

      Padam
  5. salam kenal ...
    menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
    di tunggu kunjungan balik.nya!

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..