Tempat Menarik di Cameron Highlands

6/19/2012 04:10:00 PTG , , 21 Comments

 

Salam semua,

Insyaallah kalau takda apa-apa aral melintang hujung minggu ni kami merancang untuk gi bercuti ke tanah tinggi Cameron Highlands.

Pernah sampai ke sana dulu rasanya 3-4 tahun yang lalu kot.. itu pun hanya singgah sebentar semasa ontheway balik dari aktiviti Marathon dulu.. tak sempatlah nak gi tengok ladang strawberry ke atau ladang teh.. yang sempat makan ais krim goreng je.. hehehe.

strawberry cameron highlands

kredit image : google.com

Jadi andai kata korang dah selalu pergi atau pernah sampai ke cameron ni nak tahu juga tempat-tempat yang menarik dekat cameron ni.. kiranya kalau sampai tu tempat yang wajib kena serbu dekat mana dulu?

Jom kongsikan dengan aku supaya percutian aku untuk 2 hari 1 malam tu tidak sia-sia.. hehehe..

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

21 ulasan:

  1. owh saya baru jer lepas balik dari bercuti di cameron highland masa cuti israk mikraj..tmpt yg saya sempat pergi opah strawberi farm (katanya hanya di sini saja tak dikenakan caj bayaran masuk), ladang teh bharat valley, taman rama2 (ada bermacam jenis binatang selain rama2) dan pasar malam brinchang (pergi nak dekat waktu tutup memang dpt diskaun murah punya)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pasar malam tu malam sabtu ke atau malam ahad? tq ye bagi info...

      Padam
    2. Malam ahad takdalah ye.. huhu..mcm tu tak sempatlah nak gi

      Padam
  2. tempat wajib peegi.. pasar malam.. ladang teh.. strawberry park..
    pastu buah tgn utk aku skali.. he he..

    BalasPadam
    Balasan
    1. insyaallah bro.. memang nak rasa petik buah strawberry ni..hehe

      Padam
  3. ooww..jika dari dungun,kuala berang,marang, terengganu,just follow to kenyir,felda arin,then go to CH,,yang dah pergi dia oghang bertolak pagi,,then lah petang dah sampai kat rumaah smuler..jalan kat felda arin,,mencabar...tak der lampu..gelap...
    barangkali tnggal sy sajaer lagi belum sampai..heh....hehh....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya datang dari KL.. tq bagi info

      Padam
  4. macam-macam ada, apa kat api pasar malam he he or pi makan kat strawberry moments

    BalasPadam
    Balasan
    1. semua orang kata passar malam tu mlm sabtu.. tapi aku nak gerak pagi sabtu.. memang takda peluang nak gi pasarlah macam ni.. apa pun tq share info bro

      Padam
    2. bukan hari-hari ker?...

      Padam
  5. jgn lupa mkn scones!! terbaekkk
    enjoy ur holiday

    BalasPadam
  6. wah...seronoklah...cameron memang best...sejuk-sejuk jer...sesuai untuk bercuti..hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. dengar cerita sejuk dia dah tak macam dulu2 sebab banyak pokok2 dah kena tebang

      Padam
  7. lama giler aku tak gi cameron

    BalasPadam
  8. selamat bercuti. 2 hari 1 malam macam tak cukup je, banyak sangat tempat boleh pergi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alamak yeke bro tak cukup.. huhu.. nanti saya round tempat2 yang pentinglah dulu.. hehehe

      Padam

Jangan segan-segan bagi komen ye..