Kerja Paling Layak Bagi Aku Adalah Tukang Kebun

6/14/2012 12:27:00 PTG 11 Comments

 

Salam semua,

Rupanya selama ni pekerjaan yang aku ceburi ni bukan pekerjaan yang selayaknya aku terima.. tapi yang layak hanyalah menjadi “Tukang Kebun”.. hahaha

Ada ke patut punya penat aku belajar sampai universiti.. tukang kebun juga yang layak untuk aku.. hahaha..

Sebenarnya boring-boring tadi adalah member-member dekat FB share satu aplikasi yang aku rasa best juga untuk dikongsi..

tukang kebun

Kalau aku layak jadi tukang kebun.. korang pulak layak jadi apa.. nak tahu cuba test aplikasi dekat sini..

Sebut pasal “Tukang Kebun” ni.. kalau korang nak tahu aku pernah kecewa dengan pencarian kerja aku sebelum ni.. nak dikatakan aku dah hantar berpuluh-puluh resume dekat company dan IPTA tapi satu pun tak sangkut.. last-last aku apply jawatan “Tukang Kebun” dekat UiTM Shah Alam.. hahaha.. aku ingatkan dia panggillah interview ke apa.. rupanya apply nak jadi tukang kebun pun tak layak.. hahaha.. rasanya tulah kali terakhir aku apply koje sebelum aku dapat job yang ada sekarang ni.

Alhamdulillah aku happy dengan job yang aku ada sekarang ni.. macam mana dengan korang adakah korang berpuas hati dengan job yang korang dapat sekarang ni?

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

11 ulasan:

  1. hahaha..sabo jela..
    saye wat application ni dapat "tukar ukir kayu"
    penat bljar tinggi2 tau..hihi

    BalasPadam
  2. Sekarang memang susah nak dapat kerja walaupun belajar tinggi...yang tua ramai lagi yg belum pencen.....

    BalasPadam
  3. hahaha..part yang apply tukang kebun tak dapat tu sebab kelayakan tinggi sangat. takut orang nak panggil keje;p hehe;p:)

    BalasPadam
  4. Tapi kan bro... aku ade gak niat nak jadi full blogger cam broframestone...

    BalasPadam
  5. haha... dpt la gelaran HANG KEBUN pasni brp.. :D

    BalasPadam
  6. tukang kebun cam forrest gump kot bro? ending dia kan, dia jadi mat rumput..tapi income dia, juta2...

    BalasPadam
    Balasan
    1. teringin juga jadi tukang kebun macam tu.

      Padam
  7. salam...

    malas nak test tktnya dia cakap say ni layakjaditukang cuci tandas.hehe..

    walaupun tak kerja tp seronok jd suri rumah tangga ;)

    BalasPadam
  8. best tu jadi tukang kebun.. Nurul suka sgt berkebun.. paling best bila tgh hasil yg kita dapat.. ;)

    BalasPadam
  9. applikasi untuk seronok2 je. tukang kebun kerja mulia, berbakti pada tanah.

    BalasPadam
  10. whoa..haha..tukang kebun pun ok gak..tapi itu dulu kan ..hehe..takpe... :)

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..