Gambar Rakaman Sendiri Fenomena Transit Zuhrah Tapi.....

6/06/2012 04:47:00 PTG 8 Comments

Salam petang semua,


Hari ni kita semua tahu yang fenomena transit planet zuhrah telah berlaku pagi tadi.. Yang mana sapa yang berjaya rakam akan nampak satu objek bulat melintasi matahari pagi tadi sehingga tengahari..


Kebetulan aku balik dari ambil cik malarang tadi. .. Teringin jugalah nak rakam fenomena tu... Dengan bangganya masa keluar dari kereta keluarkan Samsung Galaxy Note.. Dan terus fokus dekat atas langit.. Konon2 ingatkan bolehlah nampak planet zuhrah tu... Tapi rupanya lain pulak yang aku nampak atas langit tu...


Sebenarnya mungkin time aku nak tangkap gambar tu seekor burung entah dari mana datangnya secara tak sengaja melintas dekat kamera aku tu.. Dan terus terakam gambar burung tu... Terus tak nampak fenomena transit tu.. Hehe..


Takdalah sebenarnya kalau burung tu takda pun memang tak boleh nak rakam pun sebab kamera handphone ni tak mampu nak rakam image yang jauh beribu batu tu..


Apa pon, fenomena yang berlaku tadi pagi tu semua adalah kekuasaan dari Allah S.W.T.


Ada sapa2 ke yang berjaya rakam fenomena transit zuhrah tu?


Published with Blogger-droid v2.0.4

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

8 ulasan:

  1. hahaha.. seb baek x kene berak burung.. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kene berak dgn ank selalulah... He3

      Padam
  2. pakai kamera ke.. pakai SGN?

    BalasPadam
  3. Ni kalo dpt rakam, kompom cantik giler..unik..rare

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lupa pinjam hang punya DSLR.. He3

      Padam
  4. aku langsung tak sempat nak tengok

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang susah nk tengok bro sbb silau..kecuali guna tropong kot

      Padam

Jangan segan-segan bagi komen ye..