Semak Trafik Blog Secara Real Time Di Google Analytics

5/16/2012 12:21:00 PTG 11 Comments

 

Salam semua,

Hari ni aku nak kongsi sedikit info tentang google Analytics yang mana aku selalu gunakan tools ni untuk check trafik blog aku.

Google Analytics

Mungkin terlalu lama aku tak masuk dalam google analytics sampaikan sekarang dah ada fungsi real time aku tak perasan pun kewujudannya.. sampailah semalam entah mimpi apa yang membuatkan aku nak check trafik aku baru aku perasan.. tentang real time tu walaupun buat masa sekarang ni masih dalam beta version..

Kalau sebelum ni aku pernah guna Feedjit untuk tengok trafik blog ni secara real time.. tapi sekarang aku dah tak guna tools tu sebab bila aku pasang nampak macam akan melembabkan sedikit loading blog ni.. so dah lama aku buang tools tu..

Google Analytics 2

Bagi yang belum pernah mencuba Google Analytics ni korang boleh cuba sekarang.. sekurang-kurangnya korang boleh tahu dalam banyak-banyak entri yang korang buat tu entri mana yang sering mendapat kunjungan dari pembaca dan keywords mana yang menjadi top dalam entri korang tu.

** Apa korang rasa bila dah penat-penat buat entri panjang-panjang tapi takda sorang pun sudi baca.. :-)

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

11 ulasan:

  1. sedih.. tapi redho jek laaa.. mungkin n3 tuh tak cukup menarik perhatian..:|

    tq for the nice sharing info..:)

    BalasPadam
  2. Hurmmm... blog nie ari2x dapat 2k hits uv sehari... ramai advertisser suka .... ;-)

    BalasPadam
  3. kebiasaan macam tue ler...buat entri panjang tak der org baca...sebab tue saya ikut saranan GTO, selitkan imej baru dpt kurang kebosanan org baca hehe...

    BalasPadam
  4. saya suka tgk trafik feedjit. lagi2 bila trafik sedang bergerak laju - macam2 keyword yg masuk ke blog ;)

    BalasPadam
  5. suka tgk sebab dia details sgt2

    BalasPadam
  6. memang suka tengok google analitik

    perasaan ? kalau dulu sedih , kalau sekarang tak kisah sangat dah tahu adat berblogging kan ..

    BalasPadam
  7. bila baca info ni baru aku tahu.. thanks bro..

    BalasPadam
  8. best bla tgok trfik bnyk...ble suam2 kuku rse malas nk chck..hahahha

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..