Sunday, May 6, 2012

Menghampiri Usia 5 Bulan Perangai Pun Dah Macam-Macam

 

Salam semua,

Hai semua, memang seminggu dua ni.. aku sangat kelaut penulisan dalam blog ni.. padahal banyak je yang nak ditulis.. tapi penyakit malas datang lagi dah tu baru idea datang nak tulis Harraz pulak menjerit.. hehehe.. biasalah dah ada anak ni layan kerenah anak dululahkan.. belum lagi nak layan kerenah mama dia.. hehehe.

 Harraz Fahim 1

Diam tak diam dah hampir 5 bulan dah si comel Harraz ni.. lagi 2 hari masuk 5 bulan dah.. dah tu kena gi buat checkup n cucuk lagi..

Kalau sebelum ni.. suka isap 1 jari tapi sekarang ni.. kalau boleh semua 10 jari nak masuk dalam mulut.. sampaikan kekadang muntah sebab dok jolok tekak dia sendiri..

Hobi baru pulak main air liur.. memang kena sediakan sentiasalah kain busuk dia.. sampaikan cik malarang dah mengalami keguguran rambut teruk sekarang ni.. ada orang kata kalau anak dah start main air liur maka mama dia pun akan start keguguran rambut.. (mungkin kebetulan kot.)

Semalam dah start buat perangai baru pulak.. kalau sebelum ni dia minum susu dalam botol yang cik malarang pumpkan.. tapi semalam sehari langsung tak mau minum botol.. nak menenen je.. apa lagi cik malarang dah risaulah.. kalau-kalau dia tak nak minum botol lepas ni.. sebab 2 peti sejuk beku dah penuh dengan susu.. takkan aku pulak yang nak minum semua susu-susu tu.. hehehe.

Apa yang aku buat semalam.. time dia tidur baru aku bagi susu botol.. selamat dia minum.. tapi kalau jaga.. memang langsung taknak.. so sampai hari ni.. kaedah tulah yang aku buat.. tunggu tidur baru kasi minum..

Harraz Fahim 2

Semalam petang  pulak Pakcik Harraz (adik malarang) ada singgah dekat umah lepas dia orang habis program dekat IKRAM katanya..

So petang semalam meriahlah umah aku dengan 8 orang bujang.. yang pakai baju biru tunduk tu suka sangat main dengan Harraz.. sekali risik punya risik.. rupanya anak sulung dah tu ada adik paling bongsu 7 bulan.. patut suka sangat main dengan Harraz..

Harraz Fahim 3

Nilah dia uncle kepada Harraz.. sapa yang lagi handsome Harraz ke unclenya.. hehehe

 Harraz Fahim 4

Ni apa kes pulak ni… nilah namanya sayangkan anak sanggup buat apa sahaja.. sampaikan tidurkan anak ikut tertidur sekali.. hahaha.. ni cik malarang punya kerjalah ni.. time aku tertidur tadi dia ambil gambar ni..

Cabaran seorang daddy yang berkerjaya di zaman moden ni.. macam nilah.. opisku rumah keduaku..

oklah stop menulis dulu.. anak dah terjerit-jerit lagi.. hehehe..Wassalam..

7 comments:

  1. hmm..satu tip untuk anak hisap susu botol yang dipump susu badan adalah..masa bagi botol tu mama dia kena dok juah sikit..sebab kanak2 ni dia dah mula kenal mana satu yang ibu punye mana satu yang botol punya...kalau tak silap melalui deria bau kanak2 ni boleh detect...jadi bila mama ngan botol susu duduk dekat2, kanak2 jadi keliru yang mana satu dia nak...dan of course kanak2 detect bau mama dia lebih kan...hmm, ni saya ada terbaca satu artikel tp xingat plak link dia mana...mula2 memang sedih kot tgk baby nangis kan...tapi for the good of baby kena tabah sikit lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq2.. insyaallah akan cuba di praktikan.. kesian pulak mama dia kena duduk jauh2.. huhu

      Delete
  2. Gambar last terbaik...
    Baru sorang bro...
    2 nanti lg awesome... he he he..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. kalau 2 tak tahulah.. kiri kanan kot peluk.. hehehe

      Delete
  3. haiyaaaaaa.. dak kecik nih dah main air liur yea.. bantal busyuk ada tak? heheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. bantal busuk takda.. tuala busuk ada.. hehehe

      Delete
  4. Anak sy umo da 3 bulan,tp xmo botol..huhu..camane nk kije ni?da bli mcm2 jenis botol..yg jename Anakku rm6 ade..yg jename Tomme Tippee rm40 ade..konon org ckp yg puting botol tu beso,sme mcm mummy punye,mnjadik?..ank sy xm0 pown..huhu


    (anakakusukarditipu)
    BIJAK!BIJAK!

    ReplyDelete

Jangan segan-segan bagi komen ye..

Artikal Terdahulu

Catatan Popular Bulan Ini