Buffered Earning Ke 4 Tahun 2012

5/21/2012 11:57:00 PG 19 Comments

 

Salam semua,

Bila ada tajuk entri yang ada perkataan Buffered Earning @ nuffnang je mesti ramai yang suka nak tengok.. termasuklah aku.. kenapa ye? mungkin sebab perasaan ingin tahu berapa banyak earning yang orang tu kot..

Tak dinafikan juga ada yang tidak suka entri berbentuk macam ni.. katanya saja nak berlagak tunjuk-tunjuk earning.. bagi aku terserah pada korang nak anggap apa.. sekurang-kurangnya entri macam ni dapat aku jadikan kenangan bila aku dah bersara nanti.. :-) (bila tu nak bersara ye.. hehehe).

nuffnang buffrered earning 2012

Layari internet dengan nilai RM1 sehari

Alhamdulillah untuk tahun 2012 ni nak dikatakan setiap bulan ada 1 buffered earning melekat kecuali awal tahun memang langsung takda.. Dari apa yang aku tengok sekarang ni buffered eaning ni macam susah je nak melekat dekat blog yang ada trafik lebih sikit.. kekadang blog yang yang trafik kurang dari 100 UV sehari juga yang suka dia melekat sampai 2 ke 3 BE.. korang perasan tak?

Mungkin juga ni salah satu marketing untuk bagi blogger-blogger baru merasa income hasil dari bloggingkan.

Kata orang kalau dulu sekeping pizza kita kongsi 2 orang je.. sekarang sekeping pizza tu kenalah kongsi dengan 10 orang sebab keluarga dah semakin besar..

Apa pandangan korang tentang entri berkaitan  BE ni.. korang suka atau tidak.. kalau korang tak suka lepas ni aku dah tak buat dah entri macam ni? :-)

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

19 ulasan:

  1. banyaknye bro...
    cane nak kasi BE tu jgn jadi ME ek??hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah lepas bayar broadband.. nak kasi jgn jadi ME tu kena tahan dia kot.. hehehe.. kita pun tak tahu.. yang tahu hanya pengiklan tu je.. sebab dia orang dah setting kot berapa lama BE tu duduk dekat situ..

      Padam
  2. saya suka jer...mmg laju klik kalau ada org buat citer pasal BE nie hehe...

    betul tue apa awak kata...blog biasa2 nie la nie ada byk BE taw..

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul2 tu.. saya ada satu blog yang kurang dari 100 UV sehari.. yang tulah pulak banyak menempek.. hehehe

      Padam
  3. kita bukan nak menunjuk kan..cuma nak kasi semangat kat adik-adik. alhamdulliah ada 2 BE yang dah mencecah seratus lebih dan meter tengah jalan lagi. leh buat beli beg tangan untuk raya nanti

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bab beg tu dah wajib kak.. wife dah sound beberapa kali.. insyaallah raya nanti boleh pakai beg tangan baru.. kesian beg tangan dah lusuh katanya.. hehehe

      Padam
  4. Waa... BE pun dah 100 lebih...
    Mmg best laa..

    BalasPadam
    Balasan
    1. alhamdulillah rezeki anak bini bro.. lepas 3 beg pampes drypes bro.. hehehe

      Padam
  5. Gua okey je bro...sebab nak tahu gak aper jenis BE ( advertiser ) yang masuk sesuatu blog tue... Tapi aku lagi suka tuan punya blog jadi sponsor slot HAZMAN VS FOOD....hahahahha

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe.. insyaallah boleh2.. jadi sponsor nanti.. kasi tunggu next cek.. hehehe

      Padam
  6. mak haih~ banyak nye amount utk 1 BE.. saya punye amount ciput2 jek.. takpelahhh.. janji ade BE.. syukurrr..:)

    BalasPadam
  7. tak pernah kira pulak sebelum ni :p jap nak kira.ada 15 rupanya tp amaun ciput2 ajer pun.me capture jgk yang earning tinggi2 utk catatan peribadi :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. 15? banyaknya bawa sini sikit.. hehehe

      Padam
  8. fuiyooo... hebat lah bro punya BE..! tak macam aku

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak macam aku punya lagi banyak.... kid ko punya lagi melimpah2 tu.. hehehe

      Padam
  9. ni belum masuk adv lg..mantap!

    BalasPadam
  10. tahniah. memang sentiasa suka tengok orang lain yg nak kongsi tengok.

    BalasPadam
  11. sha nye blog belum ada rezeki utk BE ...huhuhu

    anyway tahniah utk ur 4th BE ye

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..