Alhamdulillah Bermula Dari 2 Angka Sampailah Ke 4 Angka

5/08/2012 04:42:00 PTG 22 Comments

 

Salam semua,

Kesihatan hari ini tak berapa nak memberangsangkan ekoran terkena jangkitan virus selsema.. air hidung asik meleleh je tanpa diundang.. sangat tidak selesa.. bernafas pun terpaksa menggunakan mulut.. huhu.. mungkin juga semalam aku terkena tempias air hujan kot.. so sekarang aku anak beranak dah selsema.. kalau makin teruk mungkin juga aku boleh fikir-fikirkan untuk ambil MC je esok.. huhu.. terus cacat rekod kesihatan aku tahun ni..

Kembali kepada tajuk entri.. apa yang 2 angka dan apa yang 4 angka ni.. rasanya mungkin dah ada yang boleh teka apa yang aku nak tulis ni.. :-) senyum sat ye..

Myvitrd Senyum

Minggu lepas aku dah terima email dari HSBC kata cek nuffnang dah ontheway.. senyum lagi sambil baca email.. janji dekat isteri untuk belikan hadiah hasil dari cek tu.. dan bila dah janji perlulah ditunaikan.. sebab selama ni dialah yang banyak bagi semangat untuk terus aktif dalam dunia blogging ni.. walaupun takdalah info sangat dalam blog ni.. hanya banyak sembang peribadi dengan merapu je.. :-).

Apa pun terima kasih kepada pengunjung yang sentiasa datang jenguk blog ni.. walaupun aku tak kenal korang semua.. hope persahabatan dalam dunia blogging dapat diteruskan buat selama-lamanya walaupun mungkin ada ketika dan masanya kita berlainan pendapat dan idealogi.. yang penting kita semua tidak putus sahabat di dunia maya ni kerana satu-satu isu tertentu..

Sambung tajukk utama….

Bermula dengan cash out pertama dari nuffnang pada penghujung tahun 2009 aku hanya mampu menggumpul 2 angka sahaja.. itu pun dah sangat gembira cuma tak guling-guling je.. hik3… Alhamdulillah sedikit demi sedikit berjaya cash out 3 angka untuk tahun berikutnya.. dan tahun 2012 merupakan sejarah dalam income berblog aku sebab berjaya cash out buat pertama kalinya sebanyak 4 angka.. Alhamdulillah syukur sangat.

income nuffnang tertinggi

Korang jangan salah faham ye.. hasil 4 angka tu bukan datang dari hasil iklan yang di klik (CPC) sahaja.. (mustahil untuk dapat 4 angka kalau mengharapkan orang klik sahaja) hasil tu termasuk dari Buffered Earning & Sponsored Post dari pengiklan.. Alhamdulillah tahun 2012 tahun yang sangat murah rezeki.. mungkin nilah dipanggil rezeki anak-anak.. ;-)..

Sekarang ni masih menanti-nantikan sampul surat berisi rezeki dari abg posman.. hehehe.. rasanya bukan aku sorang kot yang berperasaan macam tu.. korang yang dah cash out hujung bulan lepas pun mesti tengah tunggu sampul surat tukan.. hik3.

Ni yang aku malas nak buat entri sebenarnya.. bila aku dah start menaip mulalah tak nak berenti.. hehe.. oklah aku stop sini dulu ye.. aku doakan korang yang baca entri-entri aku terus dimurahkan rezeki dan jangan lupa doakan aku juga ye semoga terus diberi kesihatan dan dimurahkan rezeki.. :-)

Note : Entri ini tiada kaitan untuk membodek pihak Nuffnang ye.. :-)

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

22 ulasan:

  1. masyuk...andalah idola saya ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aik.. Terbalik ni... Engkau yg idola aku bean.. He3

      Padam
  2. bila la nak capai mcm ni...
    org tu mula 2009, saya letak iklan baru april 2012..huhuhu..tua la baru dpt..

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak juga tua.. diamana ada usaha disitu ada jalan.. yg penting jangan mengaku kalah

      Padam
  3. tahniah!! cumel je gmbr tuh.waktu zaman bujang ke hape

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe.. tu gambar masa tengah tunggu wife mandikan anak.. tu towel anak.. hehehe

      Padam
  4. tgk muka dh tau hepi tgu cek walaupun selseme! hehehe
    tahniah utk isteri...:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. :-) tq.. kalau cek dah sampai lagi happy.. hehehe

      Padam
  5. Pergh!!
    Jeles2 yg memberansangkan.. he he...

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe.. jgn jeles bro.. hang pun selalu masyuk gak.. hehehe

      Padam
  6. saya nak kongsi petua untuk hilangkan air hidung yang meleleh keluar waktu selsema..

    ambil sedikit minyak masak (yg belum digunakan) & sapukan di bhgn hidung sebelum tidur. insya Allah bangun pagi esoknya air hidung dah tak meleleh dah.

    bestnya tgh tunggu cek yang nilainya 4 angka. saya belum cash out lagi..mungkin akhir bulan 6 - nak tunggu 1 SP yg akan dibayar 23/6 nnt

    BalasPadam
    Balasan
    1. wah first time dgr guna minyak masak ni.. tq atas cadangan tu..

      Padam
    2. saya mmg guna petua ni kalau kena selsema. alhamdulillah...air hidung dah tak meleleh dah ;)

      Padam
    3. sekarang guna minyak cap kapak je.. nanti kita nak cuba jugalah sebelum tidur.. hehehe

      Padam
  7. laaaa... awat tak sampai lagi? ni silap alamat bubuh nama dan alamat aku ka? eheheheheee

    BalasPadam
    Balasan
    1. huwaaaa... tak aci... hang dengan mat tiger dah sampai... huhu

      Padam
  8. alhamdulillah siyoknyer la.. T_T

    asl g sume blog sume cite psl cek nfnang..sedeyh coz xdpt sama..lol

    kite sesama rkn artis eh bkn rakan blogger mzt saling sokong myokong antara satu sama lain.. itu penting tu walopn hnya kwn di alam maya ni..hohoho

    psst : nk bli adiah apetu utk cik wife?

    BalasPadam
    Balasan
    1. hadiah masih sedang difikir3kan heheehe

      Padam
  9. ALHAMDULILLAH... rezeki melimpah ruah yea bro.... nie dah boleh jadi PENAJA UTAMA slot HAZMAN VS FOOD nie...

    BalasPadam
    Balasan
    1. alhamdulillah broo.. rezeki anak2.. insyallah boleh je jadi penaja.. hehehe

      Padam

Jangan segan-segan bagi komen ye..