Sungguh Kreatif Orang Taman Ni

4/16/2012 09:58:00 PG 14 Comments

 

Salam semua,

2 hari blog sunyi dari entri.. macam biasalah hujung minggu banyak habiskan masa dengan anak bini dirumah.. so kekadang mood nak update blog pon ke laut juga.. hanya mampu untuk buat blogwalking sikit-sikit je.. ;-)

Kebetulan semalam aku pergi ziarah adik aku dekat Meru, Klang.. apa yang peliknya sebelum aku masuk dekat area taman perumahan beliau sesuatu yang menarik perhatian aku untuk mengambil gambar benda-benda pelik dekat bawah ni..

Meriam Pelik

Replika Meriam…

Motor Pelik

Replika motosikal

Helikopter pelik

Replika helikopter

Mungkin dalam gambar tak berapa jelas.. tapi kalau nampak secara live memang korang akan cakap.. woooooouuuu.. aku memang tertarik sangat dengan semua replika-replika yang orang taman ni buat.. kalau korang nak tahu semua barang-barang yang digunakan untuk menghasilkan replika ni adalah dari bahan-bahan terbuang seperti besi, batang paip, bateri, tin-tin cat dan macam-macam lagi..

Percaya tak orang-orang malaysia ni memang kreatif?

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

14 ulasan:

  1. Orang taman mana tuh ? Gila Kreatif~

    BalasPadam
    Balasan
    1. Taman area Meru.. lupa nama taman tu.. huhu

      Padam
  2. Memang menarik diorang buat bro.... confirm persatuan penduduk diorang nie aktif....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Persatuan penduduk dia memang banyak buat apa2 amalkan sikap kerjasama & gotong royong.. kata adik aku.. pakguard dia orang kutip duit ahli taman untuk bayar upah pakguard

      Padam
  3. kreatif macam ni patut dipuji, kreatif modified mercun memang lansung xbagus.

    BalasPadam
  4. hahahahha..betullah..sangat2 kreatif mereka tu..ahaha

    BalasPadam
  5. wahh!!hebatnya ciptaan mereka.sgt kreatif.bole buh dlm muzium:-)

    BalasPadam
  6. orang malaysia memang kreatif kan...tapi kalau kreativiti ini tak di komersialkan terasa rugi tau

    BalasPadam
  7. menarik dan unik.susah nak jumpa kat tempat lain

    BalasPadam
  8. Orang taman jalan kasban lah . :D

    BalasPadam
  9. dekat mana tu

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..