Tuesday, April 24, 2012

Kenapa Aku Teruja Untuk Melihat LG Cinema 3D Smart TV

 

Salam semua,

Semakin hari semakin canggih teknologi TV disekeliling kita.. dan rasanya tahun 2012 ni merupakan tahun dimana munculnya perbagai teknologi SMART TV di pasaran.

Kalau tidak silap aku 9hb Mei 2012 nanti.. LG sebuah syarikat pengeluar TV terkemuka di dunia akan melancar sebuah lagi TV yang dikenali sebagai LG Cinema 3D SMART TV dipasaran Malaysia.

LG Cinema 3D Smart TV

Credit foto : Nuffnang

Nampaknya lepas ni.. tak perlu lagilah berpusu-pusu dan berebut-rebut  ke panggung wayang untuk melihat filem-filem dalam bentuk 3D.. duduk rumah sambil minum kopi & makan roti dah boleh tengok 3D dekat rumah bersama keluarga.

Kebetulan dekat rumah aku sendiri pun masih belum ada TV yang menggunakan teknologi 3D ni.. so kalau dapat peluang melihat & menonton sendiri LG Cinema 3D SMART TV ni kan sangat bagus.. memang sangat teruja nak melihatnya.

Dengar khabarnya bukan setakat TV ini mempunyai Teknologi 3D… dengan TV ni juga korang boleh melayari internet, Youtube dan bersosial diatas talian.. nilah kehebatan SMART TV sebenarnya.

LG_2012CES_55_INCH_OLEDTV_5002

Dengar cerita LG akan membuat party bersama komuniti nuffnang tidak lama lagi.. dan di party tersebut blogger berpeluang untuk mencuba sendiri kehebatan teknologi LG Cinema 3D SMART TV ni sebelum ianya dilancarkan dipasaran..  wahhh tentu seronokkan kalau berpeluang hadir ke party tersebut.. paling tidak dapat tengok teknologi lebih awal lagi.. :-)

Rakan-rakan blogger dibawah komuniti nuffnang apa kata kalau korang nak turut serta dekat party tersebut jom ikut cara-caranya disini..

Kalau korang nak tahu lebih lanjut tentang teknologi terkini model-model TV keluaran LG boleh terjah di website mereka : http://www.lg.com/my/tv-audio-video/televisions/televisions.jsp

** Kalaulah ada LG Cinema 3D SMART TV dekat rumah aku, sudah pasti hari-hari boleh layan filem AVATAR dalam bentuk 3D **

10 comments:

  1. good luck!! i tak buat lagi entry ni.. huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada lagi seminggu sempat lagi buat tu.. tq2.. kalau dapat leh jumpa d sana.. :-)

      Delete
  2. bro, dah mcm berita dah blog ko ni...
    tak tau genre apa tapi aku suka sebab byk info...

    ReplyDelete
    Replies
    1. :-) hehehe.. biasalah bro.. blog cacamerba memang macam ni bro.. aku tulis ikut sedp ati aku je.. hehehe.. tapi more pada personal blog.. :-)

      Delete
  3. best gler kalau ade tv nie kt rumah...he2

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang confirm2 tak keluar dari rumah.. hehehe

      Delete
  4. Aku belum berani lagi nak beli tv cangih mangih mcm ni,almaklumlah anak2 masih hyper active nya,buat nya digosok screen tv tuh boleh menagis dibuatnya

    ReplyDelete
  5. memang cantik le bro, bak sini satu

    ReplyDelete
  6. bestnyaa!!! teruja lak rasa nak pakai LG nih

    ReplyDelete
  7. ramai yg dah up kan entry ni... saya lom lagik...huhuhu

    ReplyDelete

Jangan segan-segan bagi komen ye..

Artikal Terdahulu

Catatan Popular Bulan Ini