Cabaran 30 Hari Lelaki Kacak Bina Six Pack

4/04/2012 11:14:00 PG , , 11 Comments

 

Salam semua,

Rasanya dah tiba masanya aku kena buat cabaran untuk diri aku sendiri.. mana tidaknya semakin hari semakin teruk aku tengok six pack aku ni.. hahaha.. rasanya bukan aku sorang kot.. korang yang bergelar lelaki kacak yang tengah baca entri ni pun mesti tengah mengalami masalah sama dengan akukan..hehehe

Dulu sebelum kawin rasanya perut pun takda.. tapi lepas 2 tahun kebelakangan ni.. perut terlebih-lebih pulak.. hahaha

Six Pack-Body

Apa kata jom sama-sama dengan aku membuat cabaran untuk diri sendiri (terutama yang sejantina dengan aku) untuk membuat Six Pack dalam tempoh 30 hari.. korang sanggup tak?

Korang rasa-rasa boleh tak? kalau tak berjaya jadi six pack pun sekurang-kurangnya kurang 1 inci tebal perut tu pun dah ok.. hahaha.

Dekat bawah ni aku nak kongsikan beberapa senaman yang kita boleh jadi panduan kita bersama..

upper-abdominal-curls

reverse-curls

crunches

oblique-crunches

side-lying-hip-lifts

back-hyperextensions

leg-raises

Apa pun kalau senaman je.. makan tak jaga tak jalan juga cabaran ni.. so mulai saat ini makanan berminyak kena kurangkan dan sebaiknya elakkan terus..

Tertarik baca entri ni.. Orang Gemuk Lebih Mudah Dapat Six Pack

Semoga berjaya untuk diriku sendiri dan rakan-rakan yang nak sahut cabaran ni.. :-)

Sebagai nota tambahan entri ini juga sebagai menyahut cabaran contest untuk Cabaran SEO Lelaki Kacak ini dianjurkan oleh Earncent.com dan ditaja oleh Abangensem, Cikgu Dahlia, Dirmansyah, 1Malaysianews.net LadfeAmir.com, SEO Apps, Bluedianthus.com, Hafizmohd.com, UmarFaruq.com, 1Artikel.com, Blog Bukit Besi, Radhio.com, Blog Perniagaan Internet, Hadi Hanafee, Jomtonton.net, Muaz Lelaki Kacak, Ohcikgu.com, BloggerWanita.com, Cyza Sector, LelakiAcai.com Sabreehussin dot com, Abrablog.com dan AhmadFaizal.com.

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

11 ulasan:

  1. comel pulak nengok gambar tuh. kita yg belom kahwin ni pon terok bebenor six pack nye

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe.. kena jaga tu bro.. sebab biasanya kalau dah kawin six pack akan naik 2x ganda.. hahaha

      Padam
  2. ehehe kebiasaan la tue bagi yg dah berkahwin...sure six packs dah hilang ke mana...

    xper xper kan cik malarang dah beli buku resepi so boleh la cuba memasak makanan yg berkhasiat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insyaallah nanti dia akan jd pa diet kt

      Padam
  3. Blogger atlit cam bro nie... memang senang dapat six pack kan.... kata champion larian KL TOWER... hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dulu.. Atlit... Skrg pencen...he2

      Padam
  4. pehh..aku nak curi gambar ni semua..nak print. jadikan panduan. hehe..

    BalasPadam
  5. hui, good luck!!! kemon ! kemon!! :))

    BalasPadam
  6. Huhu.. Baru je selesai mencuba senaman diatas dengan kiraan 20 setiap pergerakan.. Nampak mcm mudah dh cuba buat baru tahu peritnya... Huhu sakit perut aku... Huhu

    BalasPadam
  7. aiseh..macam best pulak ni..60 hari ek..ada tempoh tak ni dari bila sampai bila?hehe

    tq sbab backlink tu..

    BalasPadam
  8. Aku nak six pack! Nak kena mula dari sekarang la ni? Tapi :(

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..