Projek Review Denaihati | Ultrabook Toshiba Portege Z830 Cinta Pandang Pertama

 

Salam semua,

Rasanya dah tiba masanya untuk aku memikirkan jenis laptop apa yang sesuai untuk aku gunakan bagi menggantikan netbook yang selama ni aku gunakan untuk update entri dan bertenet.

Netbook

Mana tidaknya ni dah merupakan kali ke-2 bateri netbook aku rosak.. sekarang hanya bergantung pada sambungan terus ke plug elektrik.. kalau nak online tanpa bekalan elektrik memang tak boleh..

So…. tetiba aku terlihat ramai pulak yang cerita pasal satu model laptop yang aku kira sangat sesuai dengan diri aku yang sentiasa online ni.. nak tahu apa model laptop tu?

toshiba-portege-z830-ultrabook_01

Nilah dia laptop yang aku maksudkan Ultrabook Toshiba Portege Z830 macam mana menarik tak.. pastinya dari pandangan pertama dah jatuh cinta.. sudah pastinya aku telah jatuh cinta dengannya.

Sebelum kita pergi lebih jauh jom layan video ni dulu sebagai pembuka selera.. :-)

Oklah video pun dah tengok.. rasanya ada baiknya aku terangkan sedikit apa kelebihan yang ada pada Ultrabook Toshiba Portege Z830 ni.

 toshiba-portege-z830-ultrabook_02

Ultrabook daripada Toshiba yang dibawah keluaran Portege ini didatangkan dalam variasi Intel Core i5 1.6GHz bersama Windows 7 Home Premium pada harga RM3999 ataupun Intel Core i7 1.8GHz bersama Windows 7 Professional pada harga RM4799.

Kedua-duanya membawakan jangka masa bertahan bateri yang lama, serta mempunyai ruangan storan berasaskan SSD seluas 128GB, dan juga memori sebanyak 6GB RAM.

(credit by amanz)

toshiba-portege-z830-ultrabook_04

toshiba-portege-z830-ultrabook_10

Model yang tersangat nipis dan mudah dibawa kemana-mana

Rasanya buat masa ni kalau nak beli memang tak berkemampuan.. tapi kalau ada rezeki dapat free apa salahnyakan.. Ada sesiapa ke nak bagi free..

Sebelum aku terlupa entri ni ditulis sebagai tanda sokongan untuk projek Bulan Ultrabook Toshiba Portege Z830 di blog Denaihati.

 

Projek Review Ultrabook Toshiba anjuran Denaihati.com ditaja bersama oleh Toshiba & Intel Malaysia, Eizil.com, Anarm.net, eQurban.com, Alansarproperties.com, Kedai Kak Siti,azri.my dan Jerungperkasa.com

Nota : Untuk membantu aku mendapatkan Ultrabook Toshiba Portege Z830 ni sudi-sudikanlah klik butang Share, retweet &  Google + 1 dan Komen di entri ni ye..

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

16 ulasan:

  1. Balasan
    1. tq ciklilyputih atas sokongan.. terima kasih juga sebab taja makan tengahari saya.. hehehe

      Padam
  2. datang menyokong kawan-kawan blogger:)
    semoga berjaya!

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih atas sokongan yang diberikan

      Padam
  3. saya pun ikut bertanding..hehe..saya dah tolong tekan mana2 yanag patut :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq2 tolong tekan mana yg patut ye.. :-)

      Padam
  4. Selamat Berjaya mendapatkan Ultrabook nie...

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq bro.. kalau dapat memang terbaik ni.. hehehe

      Padam
  5. Selamat berjaya dengan memenangi contest Laptop Toshiba Ultrabook.

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..