Aduh Peninglah Macam Ni..

3/02/2012 11:14:00 PG , 13 Comments

 

Salam Jumaat semua,

Sebelum ni dah cantik dah plan.. kalau peti sejuk sampai terus letak stok EBM yang ada tu dalam peti sejuk baru.. lagi pun stok yang ada sekarang belum dibekukan lagi dan boleh bertahan 5 hari je, itu kata cik malarang tanpa dibekukan..

Peti Ais EBM - Feber

Tup.. tup tadi kedai tempat aku order tu call kata stok untuk peti sejuk sampai hari selasa depan.. rabu baru boleh hantar rumah… WHAT ….? kata janji sabtu (esoklah) nak hantar.. sebab stok susu yang cair tu boleh bertahan sampai esok je rasanya.. kalau tak dibekukan kena habiskan juga dalam tempoh 24 jam… mau pengsan Harraz nak habis lebih kurang 50oz dalam sehari.. tak pasal-pasal takkan aku pulak nak minum.. mau aku jadi bapak susuan nanti.. hahaha.

@Cik malarang macam mana ni? ada idea ke nak selamatkan susu tu.. takkan nak buang lagi macam ari tu.. huhu..

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

13 ulasan:

  1. erk..membazir la nanti..abis tu cane tu??

    BalasPadam
    Balasan
    1. rasanya macam kena tumpang dekat peti sejuk opis ni.. sementara waktu..

      Padam
  2. boleh simpan dulu kat tempat beku atas peti...

    BalasPadam
    Balasan
    1. tempat beku dah full tu yang order peti sejuk beku sahaja..

      Padam
  3. simpan dulu kat umah jiran.. selamatkan susu tu dulu,,

    BalasPadam
    Balasan
    1. rasanya mungkin buat macam tu kot kit.. tumpang rumah pengasuh atau dekat opis..

      Padam
  4. Balasan
    1. salah satu idea juga dalam kepala.. petang baru nak discuss.. tq bagi cadangan

      Padam
  5. apa kata keluarkan susu yg nak dihantar ke rumah pengasuh untuk hari Isnin nnt.

    susu yg ada tu boleh masukkan dalam peti ais di rumah.

    hari Isnin nnt tak perlulah bawa stok susu lagi.

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq atas cadangan.. wife tadi ada cadang macam tu juga.. cuba nak kena confirm dulu dengan pengasuh

      Padam
  6. simpan le dulu mana2 kalau tak membazir aja

    BalasPadam
  7. kalau dh payah2 sgt bg anak pengasuh minum...tp kena dpt keizinan semua la..

    BalasPadam
  8. tumpang2 ler rumah jiran2 adik beradik semua , jangan buang sayangnyaaa

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..