1 Hari 1 Resepi Tiada Makan Luar Lagi

3/26/2012 12:14:00 PTG 10 Comments

 

Salam semua,

1 Hari 1 Resepi

foto : cilok dari FB Wife

“Disebabkan terpengaruh dengan adik aku,akhirnya aku beli juga buku ni....pengantin baru beli tak kn pengantin lama tak beli kn.aku dh beli jg la dik,hehe.....hbs la lps ni dh tak ada alasan nk mkn luar sbb resepi ni cukup untuk setahun...setahun tak yah fikir nk msk apa.....” – msg dr FB wife

Sayang isteri turut-turutkan.. sabtu lepas sempat bawa cik malarang gi tebus baucer buku 1Malaysia dia.. Sampai-sampai dekat kedai buku Popular terus dia cakap “nak beli buku nilah abg” Aku pun cakap beli je sayang lagi pun ada baucer tu.. guna je.. yang penting abg nak dibelikan majalah kereta ye.. hehehe.

Apa lagi terus dia beli buku 1 Hari 1 Resepi 365 Resepi istimewa Chef Hanieliza.. sampai je dekat rumah terus dia cakap.. “lepas ni abg cakap je nak makan apa, nanti sayang masakkan”.. wah ni yang best lepas ni takda peluang nak makan luar lagilah jawabnya.. sebab dah ada 365 hari untuk 1 resepi.. hehehe.

Bila boleh start request masakan ni sayang?

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

10 ulasan:

  1. kene ada pekej..."ajak kawan2 dtg makan" br la meriahh..hik3

    Sumijelly.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. idea yang bagus juga ni.. hahaha..

      Padam
    2. Sumi....cakap je la tue... DIA buat wafel tak penah ajak aku pun...padahal bangi tu bukan jauh pun....ekekeke

      Padam
    3. hehehe.. betul juga tu.. nak rasa juga wafel tukan.. hehehe

      Padam
    4. tunggu kak sumi beranak sekali lagi baru dapat rasa wafer tu.. hik3

      Padam
  2. tapi ari2 makan nasi muak gak wei...

    BalasPadam
    Balasan
    1. jgn makan nasi ari2 .. selang2 dengan western ke.. hehehe

      Padam
  3. Bro... lepas nie wife boleh masuk BLOGGER MASTERCHEF la yea....

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe.. insyaallah boleh .. tapi kena katam kitab ni dulu

      Padam
  4. abang... esok nak makan ape? hehehe

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..