Saturday, February 11, 2012

Membesarkan Perut Di Laksa Janggus Balik Pulau

Salam semua,

Rasanya sapa yang pernah berkunjung ke Balik Pulau Penang mesti tahu dekat mana kedai laksa janggus ni.. Kalau tak tahu juga.. Korang google je.. Banyak cerita pasal laksa janggus yang popular di Balik Pulau ni.



Korang heran ke.. Pasal apa aku asik update cerita pasal makan je.. Ni blog cerita pasal makanan ke.. Hehe.. Sebenarnya idea nak menulis pasal isu semasa takda.. Nak sembang pasal politik.. Nanti ada yang kata aku condong pada parti XXX tu... So ada baiknya aku kongsi jelah pasal makanan dalam blog ni.. Sebab rasanya semua orang suka makan.. Hehe



Sebelum makan kena beratur dulu.. Kedai ni takda pelayan yg akan datang ambil order.. Semua layan diri.. Pilih nak kaunter mana.. Lepas order n dapat makan terus bayar.. Senangkan..





Order ais kacang dulu.. Baru nak gi order laksa.. Lama tak pekena laksa dekat sini



kuey teow teng pilihan cik malarang...



Aku mestilah nak rasa laksa... Cik malarang ambil bau laksa je.. Hehe.. Sebab masih dalam pantang.. Katanya bisa makan laksa ni.. Takpe sayang habis pantang kita suruh ibu buat laksa power...hehe






Sebelum balik snap dulu sekeping gambar suasana di laksa janggus ni... Tak pernah kering dari pengunjung...

Rasanya apa rahsia kedai ni begitu laris ye... Kalau nak tahu.. Kena datang test sendiri ye.. Hehe.
Published with Blogger-droid v2.0.4

8 comments:

  1. saya memang suka kueh tiew sup, sedapnya

    ReplyDelete
  2. suka giler pi mkn kt sini. mmg slalu mai hehehe..

    ReplyDelete
  3. what's up www.myvitrd.com blogger found your website via yahoo but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have found website which offer to dramatically increase traffic to your blog http://xrumerservice.org they claim they managed to get close to 1000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my site. Hope this helps :) They offer best backlinks service Take care. Jason

    ReplyDelete
  4. nak kena try gak nnt bila pi penang

    ReplyDelete
  5. perghh mengancam jer rupa laksa tue....

    ReplyDelete
  6. x best lah..biasa2 je rasa laksanya..tp aku pun heran..blum bukak kdai org dah ada yg tunggu..(termasuk le aku)
    sekali laksa rasa cam pasar mlm punya laksa je..buat letih je drive jauh2...
    failed..!

    ReplyDelete
  7. Laksa Janggus memang terbaik... :)

    Tokey dia ada kena mengena dengan salasilah MJ gak..hehee

    Sedara mAra

    ReplyDelete

Jangan segan-segan bagi komen ye..

Artikal Terdahulu

Catatan Popular Bulan Ini