Income Tertinggi Sepanjang 4 Bulan Berblog RM8076

1/13/2012 09:02:00 PG , 28 Comments

 

Salam semua,

Entri ni hanya sebagai pembakar semangat buat rakan blogger baru yang berjinak-jinak buat duit dari blog.. tapi pastinya akan ada yang cakap dalam hati “eleh yelah tu entri pembakar semangat.. sebenarnya nak berlagak otai kan..” what ever apa pon tanggapan korang itu den tak boleh nak halang ye.. sebab masing-masing ada mulut boleh bercakap.. hehehe

Apa pon terima kasih kepada Nuffnang sebab tak berhenti-henti bagi Buffered Earning sejak masuk tahun baru ni.. Dulu masa mula-mula join nuffnang memang langsung aku tak percaya boleh buat duit dengan asik menaip cerita je.. lagi-lagi cerita peribadi ni.. kekadang aku fikir juga sapa nak bacakan.. Balik-balik aku dengan cik malarang je yang baca sendiri.. hehehe

Tapi sebenarnya tanggapan aku benar-benar salah bila aku dan menerima 7 keping cek dari Nuffnang sebenarnya sepanjang berblog ni..

Harapnya tahun 2012 ni… rezeki lagi murah dari tahun sebelumnya.. yang penting kena kuat koje & kuatkan usaha.. betul tak?

Duit Nuffnang

Print screen dari akaun Nuffnang setakat hari ini..

Sebenarnya korang jangan marah ye..hehehe.. income 4 bulan berblog tu bukan RM8076 tapi hanya RM80.76 je.. hehehe.. korang ingat senang-senang ke nak dapat RM8076.. gila kentang apa kalau setakat blog cap minyak urut ni.. memang jauh panggang dari apilah.. tapi kalau mamat Tokey Rimau atau mamat Duta Streamyx ni.. sudah pastinya itu hanya dicelah giginya sahaja..

Tengok sekarang mamat Duta Hotlink ni pon dah mula ada tanda-tanda nak masyuk.. mana tidaknya aku tengok hampir setiap bulan ada je job.. hehehe.. murah rezeki korang semua ye..

Jadi kalau nak berguru jangan datang berguru dengan aku ye.. datang berguru dengan 3 tok guru dekat atas tu.. hehehe. Oklah ye.. lagi panjang aku taip lagi banyak melalut.. nanti korang bosan pulak.. so stop sampai disini dulu… Teruskan usaha anda semua untuk menuju kejayaan.

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

28 ulasan:

  1. pelan2 kayuh. dpt laa nnti tu

    BalasPadam
  2. erkkkk...
    +_+
    wat suspen je cik/puan/akak/datin/makcik ni...aiyoo

    BalasPadam
  3. @Matjoe : betul2 bro memang pelan2 kayuhlah dapat segini je.. hehehe

    @Ezad Amir : hehehe.. saja nak kasi gempak..

    @Daydeck86 : boleh bro.. setiap GTB satu burger cukup kot hehehe

    BalasPadam
  4. suspen je ko punye tajuk bro...cepat² aku terjah tadi...hehehe

    BalasPadam
  5. haha.aku ingat 8 ribu td.haha.torkono ejang..

    BalasPadam
  6. tertipuuuuuuuuu
    banjer kepsi tau... kem salam farah ek

    BalasPadam
  7. @ron : aku dah agak dah mesti ramai yang nak tahukan..hehehe

    @adham ismail : hehehe.. 10 tahun lagi kot baru leh dapat cam tu bro.. hehehe

    @Kartikel : hehehe.. jgn marah ye

    BalasPadam
  8. wahhh membakar semangat ini...chayokkk dapatkan RM8076 tuuu

    BalasPadam
  9. terkejut beruk gak apasal kamu boleh dapat cam akak..rupernya terkena..
    insyallah jika berusaha lagi tertunailah hasrat dihati kamu nanti yer

    BalasPadam
  10. Waaa... Masyuk... Belanja la aku... He he..

    BalasPadam
  11. wah.. ok la tu bro.. tahun nie dgr nuff baik hati sikit.. hehe

    BalasPadam
  12. Bukan main saspen lagi :) usaha lagi

    BalasPadam
  13. Bro....takat belanja aku makan MEE REBUS pun okey jee....ahahaahaha

    BalasPadam
  14. ok da tu bro jika nak banding ngan saya ..ciput je

    BalasPadam
  15. trick lama nak kasi ramai masuk :)

    BalasPadam
  16. bgus2,, xpsl2 aku pn termasuk dlm nie... hahaha

    BalasPadam
  17. Wowowo.. Kayo pakcik.
    Pape pun dah follow.

    BalasPadam
  18. Ok lah tu bro..nak menoreh selalu pun cuaca tak menentu sekrang..

    BalasPadam
  19. tahniah. 80 pun da byk da tu.. bukan senang nak dpat byk camtu dr nuffnang.

    BalasPadam
  20. sangat membakar semangat...sampai2 dengan pnuh semangat acik terjah blog nie...hehehehe..

    alhamdulillah..bnyak tu 80..acik nie,ish..wat malu jer nak dedahkan..hihihi.....

    BalasPadam
  21. hehehe...lawak-lawak...terkejut pun ade...

    BalasPadam
  22. insyaAllah.. lepas bulan dua nanti, bro pun masyukk.. =)

    BalasPadam
  23. sanggup lepaskan roti bile tgk tajok tau, hehehe. papepon tahniah bro...

    BalasPadam
  24. mari kita tengok siapa yang kena, anyway tahniah ya, sebelum ni mesti banyak ni

    BalasPadam
  25. innity gak best..
    nuffnang slow sikit

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..