Giveaway Wang Kertas Baharu @Sharinginfoz

1/10/2012 08:22:00 PG , 3 Comments

 

Salam semua,

Sebagai menyokong usaha rakan blogger kita iaitu saudara sharinginfoz hari aku joinkan diri sebagai tanda sokongan kepada beliau.

Emmm apa yang nak kena buat sebenarnya.. oh mudah sahaja.. tak perlu buat kerja keras.. hanya perlukan sedikit idea untuk melengkapkan slogan yang diberikan.

Nak tahu apa slogan aku untuk Giveaway ni? jom baca sampai habis ye…

wang_kertas

"Saya mahu wang kertas baharu kerana tertarik dengan ciri-ciri keselamatannya

 

Nak tahu apa ciri-ciri keselamatan duit baru ni?

“Ciri-ciri keselamatan bagi mata wang baru itu termasuk imej bayangan, tetingkap lebih jelas, potret bertanda keselamatan dengan piksel dan angka yang diserlahkan, benang keselamatan berwarna, benang lensa mikro serta tampalan berkilat bagi memudahkan orang ramai mengenal pasti nilai setiap satunya.

“Satu lagi ciri-ciri dipertingkatkan ialah pengenalan secara sentuhan yang membolehkan individu kurang penglihatan dapat mengenal pasti dan membezakan nilai mata wang berbeza,”

Semua mata wang di bawah siri baru berkenaan masih mengekalkan potret Yang di-Pertuan Agong pertama, bunga raya, nilai muka bagi mata wang serta corak fabrik tenunan tradisional songket di bahagian hadapannya.

Di bahagian belakang pula, ia menampilkan elemen berlainan mengikut nilai termasuk alam sekitar, budaya, tradisi, flora dan fauna yang mencerminkan identiti Malaysia.

Mata wang baru itu juga masih mengekalkan logo Bank Negara, siri nombor, perkataan bertulis jawi dan corak tenunan songket di bahagian belakangnya

Kredit untuk pemilik blog nurazizahyahaya

 

Macam mana dah tahu ciri-ciri keselamatan duit tu… hope lepas ni takdalah duit ni akan dipalsukan lagi selepas ciri-ciri keselamatan ni ni tingkatkan.

Oklah ye entri ni dibuat sempena Giveaway pertama dari blog sharinginfoz.. kepada yang berminat untuk memiliki wang kertas baru tu secara percuma.. jangan segan-segan atau malu-malu datang jengguk-jenguk di sini.

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

3 ulasan:

  1. Thanks for joining, u are the first person

    BalasPadam
  2. @Sharinginfoz : sama2.. sebagai tanda sokongan kepada rakan2

    BalasPadam
  3. gud luck..nak join jugak laaa hehe..(^_^)

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..