Bergambar | Jalan Tun Razak KL Setahun 2 Kali Banjir Kilat

12/14/2011 12:15:00 PG 5 Comments

 

Salam semua,

Petang semalam 13hb Disember 2011 lebih kurang jam 6.00 petang sekali lagi Jalan Tun Razak di hadapan Perpustakaan Negara dinaiki air sehingga mengakibatkan banjir kilat.. kejadian serupa ini telah berlaku pada bulan februari yang lalu. rujuk entri TERKINI : KL BANJIR KILAT | Jalan Tun Razak Hadapan Perpustakaan Negara.

Nampaknya tahun ni sahaja dah 2 kali kejadian ni berlaku.. semua berpunca dari limpahan air sungai yang terlalu banyak di hadapan perpustakaan negara.

Waktu kejadian ni aku tengah bercuti dipenang.. dan aku pun tak tahu nasib kenderaan motor yang aku parking dekat opis tu.. sebab rakaman video dari rakan fb tadi menunjukkan air turut melimpah kekawasn parking kenderaan di hadapan Wisma Bernama.

Jom kita layan dulu gambar-gambar dari rakan facebook aku (semua foto kredit dari FB Farwiz)

Banjir Jalan Tun Razak Kl 1

 Banjir Jalan Tun Razak Kl 2 Banjir Jalan Tun Razak Kl 3 Banjir Jalan Tun Razak Kl 4 Banjir Jalan Tun Razak Kl 5 Banjir Jalan Tun Razak Kl 6 Banjir Jalan Tun Razak Kl 7 Banjir Jalan Tun Razak Kl 8

Ada lebih kurang 60 keping foto lagi korang boleh rujuk disini

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

5 ulasan:

  1. time banjir2 macam tu.. memang seksa untuk yang naik motor

    BalasPadam
  2. Are we talking about church buildings? The Bible doesn't talk about church buildings. The church in the Bible is a gathering of his people. So I'm a bit confused. A building is of no significance in terms of biblical Christianity.

    BalasPadam
  3. The first atmosphere was most likely H2, He. But these gases are too light to be retained for a long time, and are quickly replaced by an atmosphere produced by volcanic out gassing. It contained gases like H2O, CO2, SO2, CO, S2, Cl2, N2, H2 and NH3 and CH4. But no free O2 as this is not found in volcanic gases. A lot more water came from outer space brought by comets bombarding the proto-Earth.

    BalasPadam
  4. this so nice time banjir macam... thanks..

    BalasPadam
  5. ir has so beautiful banjir2 macam i miss this of you..

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..