Akhirnya Kau Melihat Dunia Ini Sayang

12/08/2011 10:21:00 PTG , 39 Comments

Salam semua,

Alhamdulillah penantian selama 39 minggu berakhir petang ini dengan lahirnya seorang lagi hamba Allah dimuka bumi ini yang akan menjadi seorang Khalifah di suatu hari nanti.. insyaAllah.

 myvitrd junior

Cium sulung dari anak sulungku ke pipi mamanya…. gambar ni diambil selepas baby aku azankan & iqamatka dan pada masa yang sama cik malarang tengah menerima jahitan pembendahan tadi.

myvitrd junior 1

1st day di bulan Disember 2011 

Gambar di ambil secara tidak sengaja ketika baby sedang menguap.. air baru je keluar baby dah mengantuk ye.. dady lagi mengantuk ni.. hehehe.. dah nak masuk 3 hari tak mandi ni.. hehehe

myvitrd junior 2

Kad Pengenalan diri baby di hospital ni.. so dekat sini detai semua ditulis.. takut baby tertukar kalau takda ni..

myvitrd junior 3

Syukur alhamdulillah atas kurniaanmu yang tidak terhingga ini…Permata hati  dady & mama.. rasa-rasanya dia nak follow muka dady ke mama ni.. hehehe.

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

39 ulasan:

  1. Alhamdullillah... Tahniah dady & mama!

    BalasPadam
  2. Tahniah buat kalian berdua - secara rasmi dah bergelar daddy & mama. Subhanallah..comelnya baby tu :)

    Selamat berpantang & happy breastfeeding buat cik malarang :)

    BalasPadam
  3. Terima semua atas ucapan tahniah ini.. Insyaallah kami ber2 akn cuba menjadi dady & mamy terbaik untuk baby sulung kami ni.. Amin

    BalasPadam
  4. Tahniah. Moga dia memberi sinar kepada family dan juga seluruh umat Islam. :)

    BalasPadam
  5. tahniah eh, terharuuu mcm nak nangis pon hado..:))

    BalasPadam
  6. baby boy... sama dgn anak aku. nnt kena tuam telur dia.. :)

    BalasPadam
  7. comelnyeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!tahniah!

    BalasPadam
  8. salam, tahniah mak long n paklong dapat bby baru.. danish dpt spupu bru. mak long dah ada kwn bru, danish dah xdpt mnja2 dgn maklong dah. huhuhuhu..

    BalasPadam
  9. Tahniah..alahai comelnyaa baby..
    syukur alhamdulillah dua2 sihat dan selamat..

    en suami kena jaga isteri berpantang yer.. hehehe...

    jaga isteri dan baby elok2 yer.. kena jaga malam nanti..

    BalasPadam
  10. Tahniahh!!! comellnyerrrrrrrr......!!!!
    Akhirnya jumpa juga & daddy & mummy..!! Semoga jagi khalifah yang soleh & cemerlang..!

    Wahh.. ni yg tak sabar jugak tunggu baby keluar ni.. baru masuk 37 minggu.. tak lama dah lagi InsyaAllah..!!

    BalasPadam
  11. Tahniah. Semoga baby menjadi anak yang soleh dan membahagiakan kedua ibu bapa. Amin....

    BalasPadam
  12. tahniah..
    'rasa-rasanya dia nak follow muka dady ke mama ni..'
    kalo follow muka mama org tua2 kata sejuk..
    follow muka segak dedi pn blh..hehe
    masa baca entry yg sebelum nie kata induce..sy terus berdebar2..patut la cik malarang sedih sangat..kirim salam ngan cik malarang..pesan ngan dia jaga kesihatan baik2..junior myvitrd sangatlah comel..

    BalasPadam
  13. Alhamdulillah myvitrd junior baru je sya khatankn.. Jam 1.00 tghari td.. Semuanya ok..

    Tq atas komen rakan2 semua.. Insyaallah perkembgn bby akn d update dr masa ke semasa.

    BalasPadam
  14. Alhamdulillah....baby selamat dilahirkan.....then lepas nie dah boleh masuk geng parenting blog la yea....keh3x

    BalasPadam
  15. Tahniah! Kebetulan google utk cara penyediaan buah zuriat n jumpa link ke blog ni. Syukur Ahamdulilah yr wife selamat melahir kan such a beautiful n healthy baby. Tq sbb share yr pengalaman..

    BalasPadam
  16. @hazman : lapas ni kena berguru pasal kebapaan dgn mat tiger, kid, jejai..& yg dh jd bapalah.. Memang akn jadi parenting bloglh lps ni.. He2

    BalasPadam
  17. @ein : nama tak bubuh lg.. Hari rabu bru register.. Tp nama dh sedia.. Tunggu hari ke 7.. Baru bg nama

    BalasPadam
  18. alhamdulillah, tahniah bro dan isteri atas kelahiran baby boy. semoga dimurahkan rezeki dan diberi kebahgiaan sekeluarga....

    BalasPadam
  19. alhamdulillah farah dah selamat melahirkan baby yang kiut miut tue..tahniah buat myvitrd dan malarang-kak yer...baby gurl ker nie?

    BalasPadam
  20. @sharinginfoz : tq bro... semoga keluarga kami terus dimurahkan rezeki & diberi kebahagian... amin

    @Far_east : baby boy.. hehehe.. far_east punya hadiah kami dah pakaikan.. comel2.. tq ye

    BalasPadam
  21. hehe ur welcome...ada ambik gambaq tak?

    BalasPadam
  22. @far_east : setiap hari ambil gambar.. hehehe

    BalasPadam
  23. tahniah bro. jadi ayah yg baik ok!

    BalasPadam
  24. Eh baru tau je.. tahniah!!! Comelnya baby tu :)

    BalasPadam
  25. Love and hatred are usually seen as opposites but actually they go hand in hand.Which of them has had a greater impact on the world?Which do you think won 2006?

    BalasPadam
  26. ikut muka kedua2nya lah... taniah even dh belated ucapnyer...hihihihi

    BalasPadam
  27. Great affection here through little hero! Really both pictures showing some emotion and affection to each others.Thanks for showing and sharing this information to us! God bless u for future bright !

    BalasPadam
  28. Nice pictures!Love is an emotion of a strong affection and personal attachment. Love is also said to be a virtue representing all of human kindness, compassion, and affection.

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..