Mahal-mahal Pon Aku Beli Juga

11/14/2011 08:55:00 PG 9 Comments

 

Salam semua,

Sapa yang tak suka makan pisang angkat tangan? rasanya kebanyakkan orang suka makan pisang.. termasuklah aku dengan cik malarang.

Pisang Berangan

Kebetulan semalam petang cik malarang kirim beli pisang masa aku ontheway balik koje.. so aku singgahlah beli satu sisih dekat area umah aku.. pisang tu yang dekat gambar atas.

Korang tahu berapa harga pisang satu sisih ni? lepas timbang je berat hampir 2 Kg.. wah berat juga pisang berangan ni.. tokey kedai tu cakap “RM9.50 adik”.. mula-mula aku termenung kejab.. mak ai.. mahalnya.. dulu masa aku tanam pisang dekat kampung.. harga setandan baru RM10.00 tapi dekat bandar ni.. bukan setandan.. tapi satu sisih je.. dah dekat RM10.

Nak makan punya pasal aku beli juga.. Aku rasa lepas ni aku nak berniaga buah pisang baliklah kalau macam ni.. hehehe.

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

9 ulasan:

  1. mak aihh mahalnyerrr harga pisang tue? 1 kilo baper ringgit laa tue...

    BalasPadam
  2. Mahal nya harga pisang erk. Tanam pokok pisang lah lepas nih...hehehehe...

    BalasPadam
  3. jom meniaga pisang goreng panas hehehe

    BalasPadam
  4. akupun suka makan pisang tapi nak save budget makan kat masjid je hehe

    BalasPadam
  5. pisang montel pun mahal gak..nasib baik kat umah ni jarang beli pisang sebab hb tak leh makan pisang sangat sebab dah ada kencing manis.
    kalau beli kat pasar tani pisang rastali baru RM2.00 lebih

    BalasPadam
  6. It is very nice article which you shared with us. And i would like to say thanks for it. And one more thing that it is interesting topic for everyone.

    BalasPadam
  7. pisang berangan nie memang sedap.. kalau aku pun rembat juga walaupun mahal... heheheh tp taim dapat gaji laa... kalau tak tak beli la jawabnya...

    BalasPadam
  8. hurmm.... kalau tanam pisang hidroponik agak2x menjadi tak yea....hehehehe

    BalasPadam
  9. hahaha.. lawak juga kau hazman.. first time aku dengar pisang hidroponik ni.. kau cuba dulu kalau berjaya aku promosikan.. hehehe

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..