Kenapa Samsung Galaxy SII Menjadi Gadget Impian Aku

11/19/2011 10:40:00 PG , , 33 Comments

 

Salam semua,

Masih ingat tak entri aku yang bertajuk “Contest Gadget Impian Dari Denaihati”.. kalau masih ingat pastinya korang nak tahu kenapa aku nak sangat-sangat Samsung Galaxy SII ni?

Samsung Galaxy SII

Sebelum tu korang tengok dulu Spesikasi Samsung Galaxy SII ni

Samsung Dual Core Application Processor

*Dimensions: 125,3 x 66,1 x 8,49mm

*Layar: 4,3″ WVGA SUPER AMOLED Plus

GPS

1080p full HD video recording

32GB internal memory

1GB RAM

32GB of flash storage

4.3″ Display

3.5mm audio jack

4GB ROM

WiFi

super-slim

microSD card slot

ambient light sensors

Android 3.0

Wi-Fi

8 megapixel camera

Bluetooth

Sistem Operasi Android Gingerbread

Network: HSPA+ 21Mbps/ HSUPA 5.76Mbps

Macam mana dah tengok spesifikasi Samsung Galaxy SII ni.. pasti menarik bukan dan kalau tengok dari spesifikasinya.. sudah pasti ianya satu gadget yang memenuhi tuntutan kerja aku dan sebagai part time blogger juga dengan adanya gadget ni memudahkan aku untuk mengupdate blog dimana sahaja.

sub_12

Dengan ciri-ciri kamera 8 megapixel sudah cukup untuk aku mengambil gambar-gambar yang menarik sebagai bahan untuk aku mengupdate blog nanti.

main_01_1

Bukan itu sahaja dengan saiz skrin Layar: 4,3″ WVGA SUPER AMOLED Plus juga memudahkan aku melayari internet disamping mengupdate sebarang entri nanti.

main_03

Setiap orang mengimpikan satu Gadget yang nipis & Pantas.. betul tak? So pilihan yang tepat untuk ciri-ciri pemproses yang pantas dan nipis adalah Samsung Galaxy SII ni.

main_02

Dan memandang buat masa ini juga aku belum ada lagi Gadget dari jenis smartphone ni.. maka rasaya gadget yang pertama inilah paling sesuai dengan jiwa aku untuk kegunaan seharian aku di tempat kerja dan dirumah.

Apa yang aku harapkan semoga satu hari nanti impian aku untuk memiliki Samsung Galaxy SII akan menjadi kenyataan dan bukan lagi hayalan.

Sebagai penutup kata “Contest Gadget Impian anjuran Denaihati.com ditaja bersama oleh Eizil.com, Anarm.net, eQurban.com, Silver Asia Sdn Bhd,Kedai Kak Siti dan Serverfreak

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

33 ulasan:

  1. wahah sama lah gadjet kita ..

    BalasPadam
  2. Eeee..samalah kite..hehe..Gud Luck bro...

    BalasPadam
  3. kalau dah dapat ni memang seronok la online dan buat blog kan..lagi bersemangat kan?

    http://paihujey.com/blog/apakah-gadget-impian-pilihan-aku/

    BalasPadam
  4. Ia benar-benar alat yang sangat sejuk.

    BalasPadam
  5. fuyooo...selamat tak minta kat sayang,hehe...

    BalasPadam
  6. tq semua atas sokongan.. kepada yang join sama2 semoga korang semua berjaya juga mendapatkan gadget impian tu.. Good luck semuanya

    BalasPadam
  7. semoga tuan blog akan mencapai impian untuk memiliki gajet yg diidamkan tersebut.

    BalasPadam
  8. gadget ni memang nampak menarik....makin mantap produk samsung skang ni...

    dah buat apa yang patut juga..4 markah dari saya...

    BalasPadam
  9. all the best bro!! sama dengan jejai lak yea.. full mark dari kid.. SUPPORT!!

    BalasPadam
  10. singgah jap. all the best bro! semoga tersenarai dalam top 10

    BalasPadam
  11. WOW! Samsung Galaxy SII and your blog are so wonderful, I wish I have a Samsung Galaxy SII. It has great features. Thanks for sharing it.

    BalasPadam
  12. SEMOGA teruskan usaha dan promosi post entry nie bro....

    BalasPadam
  13. Sekali lagi jutaan terima kasih diucapkan kerana berjaya menjadi peserta Contest Gadget Impian peringkat 1 dan semoga berjaya. berusaha, berdoa dan bertawakal kepada Allah s.w.t. insyaAllah.

    Sentiasalah melawat Denaihati untuk mengetahui update terkini contest dari masa kesemasa.

    BalasPadam
  14. singgah blog rakan contest.. all the best dan teruskan usaha yer..

    BalasPadam
  15. aku singgah sini lagi jap.. bagi markah!

    BalasPadam
  16. gud luck jugaks
    dah beres klik
    http://duniacontestku.blogspot.com/2011/11/gadget-impian-ss2.html
    tq :D

    BalasPadam
  17. gud luck jugaks
    dah beres klik
    http://duniacontestku.blogspot.com/2011/11/gadget-impian-ss2.html
    tq :D

    BalasPadam
  18. samalah gadget idaman kita.. gud luck ya

    http://www.kakyong.com/2011/11/gadget-impian-kakyongdotcom.html

    BalasPadam
  19. gud luck! gadget idaman same.. hehe..
    samsung galaxy S2 mmg best~ #drooling

    http://de-efjay.blogspot.com/2011/11/kenapa-samsung-galaxy-s2.html

    BalasPadam
  20. siap menjalankan tugas.ehehe..gud luck

    BalasPadam
  21. Dh vote..Like, G+1, RT & komen..Good Luck! tolg gak yer.. http://eiz1004.upprofits.com/samsung-galaxy-note-sebaga-gadjet-impianku/

    BalasPadam
  22. done like fb, rt, g+ and komen

    gud luck

    http://yuslianayusof.blogspot.com/2011/11/contest-gadjet-impian-by-denaihati_19.html

    BalasPadam
  23. I have this Samsung Galaxy, it has many new features, loved it, can't live without my Samsung Galaxy.

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..