Blog Shakiddo.com Terkorban di Hari Raya Korban

11/07/2011 07:06:00 PG , , 12 Comments

 

Salam semua,

Malam semalam aku dapat mesej dari FB rakan aku Kid yang mana katanya blog beliau telah dihack.. so beliau tengah mencari2 sapa2 yang tahu macam mana nak pulihkan balik blog dia tu.. rasanya sampai sekarang masih tak ok lagi blog tu.

Kalau korang perasan bila korang masuk je ke shakiddo.com akan terpapar mesej seperti dekat bawah ni.

blog shakiddo kena hack

Kepada yang pakar-pakar hacker tu apa kata korang bantu beliau dalam menyelesaikan masalah yang beliau hadapi tu.

Time2 cuti raya ni jugalah ada orang gi korbankan blog.. aku rasa ni kerja-budak2 yang nak uji skill hacking ni.

P/S : Buat Shakiddo.. jangan bersedih sangat ye bro.. insyaallah tak lama lagi pulihlah blog kesayangan hang tu.. kami di sini  cuba membantu sekadar yang mampu..

Adakah menggunakan Hosting sendiri lagi mudah untuk kena Hack berbanding menggunakan hosting percuma seperti blogspot & wordpress?

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

12 ulasan:

  1. bebudak guna software pun nak kecoh hacking sana sini. diorg ni perasan je lebih

    BalasPadam
  2. aku rase baru 2-3 hari lepas aku komen kat sane, tak perasan lak dia kene hack, rasenye ade yang boleh settle masalah dia, kalo rajin suruh la dia pergi ke CG atau WC, sane kan ramai otai2.

    BalasPadam
  3. aduhai.. risau dibuatnye.. kena belajar kepakaran supaya tidak di hack ..

    BalasPadam
  4. Ko pi add fb putera melayu nt dy try tlg

    BalasPadam
  5. xde keja btol la dok hack blog org.ksian bro kid..

    BalasPadam
  6. tu la pasal .... kita nie nak kena amik tahu gak pasal protection security utk blog kita nie...

    BalasPadam
  7. Rasanya Kid dah berjaya atasi masalah yg beliau hadapi pagi tadi.. syabas kid

    BalasPadam
  8. nasib baik dah selamat blog pengomen tegar ku.. huh..

    BalasPadam
  9. actually blogspot lebih secure sebab secutiry lebih ketat dan google yang jaga tapi kita dapat belajar something bila jadi kes macam ni...lepas ni kid dah boleh hack website FIFA tukar ranking Malaysia haha

    BalasPadam
  10. blog aku tak kena hack dah.. hahhaahaa

    BalasPadam
  11. sorry bro. aku saja test hack hari tu

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..