Persediaan Menanti Kelahiran Si Dia

10/10/2011 02:03:00 PTG , 11 Comments

 

Salam semua,

Ibu & ayah mana yang tidak gembira tak kala cahaya mata pertama bakal dilahirkan tidak lama lagi.. dari hari pertama berita gembira tu di ketahui sampailah ke hari dan detik ini.. perasaan gembira, takut dan macam2 lagi masih bersawang di benak fikiran si suami & isteri.

Si suami pulak siang malam asik membelek perut si isteri.. mana tidaknya asik-asik nak tengok baby bergerak.. seperti seolah-olah baby dapat merasai sentuhan dan belayan si bapanya.

Si isteri pulak sebuk mencari nama yang sesuai untuk si anak yang bakal lahir nanti.. andaikan perempuan yang keluar.. ini namanya.. andaikan lelaki yang keluar… ini pulak namanya.

Basuh baju baby

Sedar tak sedar hari semakin tiba ke masanya.. si suami & si isteri sudah mula sebuk membeli pakaian untuk baby yang bakal keluar nanti.. walaupun pada awalnya katanya nak beli sehelai 2 je.. dan penyudahnya ini lah hasilnya.. hehehe.

Rasa-rasanya adakah si suami & si isteri ini akan menambah lagi koleksi kelengkapan baby ini.. nak tahu jawapannya.. tunggu & lihat nanti.

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

11 ulasan:

  1. takpayah beli lagi..nanti aunts uncles bagi baju untuk baby lagi la banyak jadinya..lagipun baby cepat membesar..kalo nak beli beli yang size besar2 terus..hehe..

    BalasPadam
  2. wah sudah banyak baju baby yang dibeli yea...

    BalasPadam
  3. semoga dipermudahkan segalanya :)

    BalasPadam
  4. Standard bro.. Anak pertama...
    Mmg sambut baik punya..

    BalasPadam
  5. Wow! it is very beautiful place.I love this place very much.It is one of my favorite places.I want to go in this place.Thanks for sharing information.

    BalasPadam
  6. bestnye!tak saba nak kawen.,#eh??

    BalasPadam
  7. bro,.. jangan beli banyak baju newborn sangat.. lebihkan ke wet tissue. itu selalu guna.. jangan lupa minyak telon atau yu yee.. barut.. minyak2 untuk ibu dan bengkung juga!! hehheeee

    BalasPadam
  8. @anayana : mula2 taknak beli banyak.. tapi last2 nilah jadinya... hehehe

    @Far_east : tulah.. rasanya dah terlebih2 ni.. heheeh

    @Shiela Latif : terima kasih ye.

    @Fazrol : memang betul bro.. xcited lain macam beb.. heheh

    @Cik helena : jagan tunggu lama2 kalau dah ada calon minta cik abg terus jumpa mak ayah.. hehehe

    BalasPadam
  9. @Kid : mula2 tak mau beli banyak.. tapi tak tahu macam mana boleh jadi macam ni.. heheeh.. tulah minyak telon & yu yee tak dapat lagi ni.. nanti aku carilah ye.. tq bro.. lain2 mcm barut.. bengkung ibu mertua ku uruskan.. hehehe

    BalasPadam
  10. @bean Moreno : alhamdulilah bro.. semua rezeki dari tuhan

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..