How to Reset Angry Birds Level on Windows

Salam semua,

Sebut sahaja nama Games Angry Birds pastinya semua dah tahukan.. sejenis permainan yang menjadi kegilaan kanak dan tak kurangnya juga orang dewasa termasuklah aku.. hehehe.

Angry Birds

Angry Birds yang popular dimainkan di iPad sebelum ini, kini boleh di mainkan di komputer atau PC dirumah.
Apa yang aku nak kongsi malam ni adalah bagaimana cara untuk mereset level atau score yang telah kita perolehi setelah semua level angry birds tamat.

Langkah-langkah adalah seperti dibawah ini.

* Untuk pengguna Windows XP


Reset Angry Birds Level

- Pergi ke > C:\Documents and Settings\Administrator\Application Data\Rovio\Angry Birds


- Di dalam folder Angry Birds terdapat 2 file iaitu highscores.lua dan setting.lua


- Jika anda ingin reset highscores, file highscores.lua hendaklah di delete

- Jika anda ingin lock semula semua level, file setting.lua hendaklah di delete

- Jika ingin reset highscores dan lock semula semua level, kedua-dua file hendaklah di delete

Selelah kedua-dua file di delete apabila anda membuka semula game angry birds paparan level & score akan kelihatan seperti dibawah

Angry Birds Level

* Untuk pengguna Windows Vista / Windows 7 sila rujuk disini

Selamat mencuba dan sekiranya berlaku sebarang perkara yang tidak diingini terhadap pc anda pihak kami tidak bertanggungjawab.

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

4 ulasan:

  1. macam mana kalau sebelum dlete copy dulu file tu.. pastu delete.. mana lah tau nanti kalau nak paste balik file tu.. so high score dan lain2 yang dah kena reset akan ada balik tak?

    BalasPadam
  2. @sabree hussin : mungkin boleh kot... nak backup dulu pon boleh

    BalasPadam
  3. macam mana nak terus bagi highscore lak? hehehee

    BalasPadam
  4. @Kid : yang tu aku belum boleh hack lagi kid hahaha..

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..